15 μαγειρικά κόλπα που μπορούν να σας κάνουν τον απόλυτο σταρ στην κουζίνα σας
Advertisement
Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι ο δρόμος προς την καρδιά ενός άνδρα (ή μιας γυναίκας) περνάει μέσα από το στομάχι του. Οι γαστρονομικές δεξιότητες είναι απαραίτητες για όλους – από τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους, μέχρι τις μητέρες και τους μπαμπάδες που έχουν μια οικογένεια να θρέψουν – όμως οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε το μαγείρεμα, βρίσκοντας ότι είναι πολύ κουραστικό.
Ευτυχώς, γνωρίζοντας μερικά κόλπα μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά τις δεξιότητες μας στην μαγειρική και να γίνουμε ο απόλυτος κυρίαρχος της κουζίνας μας.
Ξεφλουδίστε το σκόρδο με τον εύκολο τρόπο!
Για να ξεφλουδίσετε το σκόρδο χωρίς να δημιουργήσετε ένα χάος, βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων ολόκληρο σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Όταν το βγάλετε έξω, η φλούδα θα γλιστρήσει αμέσως.
Ο σωστός τρόπος για να ξεφλουδίσετε το τζίντζερ
Χρησιμοποιώντας τις λεπτές άκρες ενός κουταλιού είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τη φλούδα πιπερόριζας.
Ψήστε τα ψάρια σας πάνω σε φέτες λεμονιού.
Τα ψάρια τείνουν να κολλάνε στη σχάρα και ίσως ακόμη και να διαλύονται όταν τοποθετούνται σε αυτή. Για να το σταματήσετε αυτό, βάλτε τα ψάρια πάνω σε φέτες λεμονιού. Το λεμόνι θα προσθέσει επίσης ένα άγριο άρωμα στα ψάρια.
Πώς να ξαναζεστάνετε την πίτσα
Όταν ξαναζεσταίνουμε την πίτσα, δεν έχει γεύση λαχταριστή όπως όταν είναι φρέσκια. Αλλά αν πρέπει να την επαναθερμάνετε, ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα ποτήρι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων κατά το ζέσταμα. Αυτό αποτρέπει το στέγνωμα της πίτσας.
Χρησιμοποιήστε 2 πιάτα για να κόψετε τα ντοματίνια με μια απαλή κίνηση.
Εάν κάνετε μια σαλάτα και πρέπει να κόψετε μια κάποια ποσότητα ντοματίνια στη μέση, απλά παγιδέψτε τα ανάμεσα σε 2 πιάτα και κόψτε τα με ένα μαχαίρι.
Καταψύξτε το κρεμμύδι πριν το κόψετε για να αποφύγετε τα δάκρυα.
Η κατάψυξη του κρεμμυδιού καθυστερεί την απελευθέρωση των ημιτοξικών χημικών ουσιών που προκαλούν τα δάκρυα.
Διαφορετικοί τύποι τσαγιού πρέπει να παρασκευάζονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες για διαφορετικά χρονικά διαστήματα.
Τυλίξτε μεμβράνη γύρω από το μίσχο μιας μπανάνας για να αποφευχθεί η υπερβολική ωρίμανση.
Χρησιμοποιήστε ένα σπασμένο κέλυφος αυγού για να αφαιρέσετε μικρά κομματάκια τσόφλι.
Αυτός είναι ο τρόπος για να ψήσετε το πιο ζουμερό μπιφτέκι.
Τα μπιφτέκια συχνά στεγνώνουν όταν ψήνονται στη σχάρα. Για να τα διατηρήσετε υγρά και ζουμερά βάλτε ένα παγάκι στο κέντρο του κρέατος στη σχάρα.
Χρησιμοποιήστε ψαλίδια κουζίνας για γρήγορη περιποίηση και κοπή.
Χρησιμοποιήστε μια “λαδόκολλα” για να αφαιρέσετε εύκολα τα brownies και το ψωμί από το ταψί.
Βάζοντας από κάτω φύλλα λαδόκολλας, μπορείτε να σηκώσετε το ψωμί ή τα brownies χωρίς να τα σπάσετε.
Εάν τυχαία παραψήσετε το κοτόπουλο σας, ρίξτε ζεστό ζωμό κοτόπουλου πάνω από αυτό.
Ο ζεστός ζωμός κοτόπουλου θα κάνει το ξηρό κοτόπουλο υγρό.
Για να δροσίζετε γρήγορα τα αναψυκτικά σας, τα τυλίγετε σε υγρή χαρτοπετσέτα και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
Κρατήστε τα μπισκότα σας υγρά με μια φέτα μήλου.
Τα μπισκότα απορροφούν την υγρασία από τη φέτα του μήλου και παραμένουν μαλακά και έτοιμα για κατανάλωση για πολύ περισσότερο καιρό.
Advertisement