ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό 4 και 5 φορές πάνω – Η τιμή θα μειωθεί δραστικά, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Advertisement

Νέα παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να μειωθούν οι τιμές του ρεύματος και να μην ξαναδούν οι πολίτες λογαριασμούς που είναι 4 και 5 φορές πάνω, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι θα υπάρξει το επόμενο, άμεσο διάστημα.

“Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους μας.

“Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω”, επεσήμανε.

Διακοπές ρεύματος

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, “κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος”, διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λέγοντας πως “κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά”.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. “Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση”, είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν. Παρέμβαση Μητσοτάκη για τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας

Τόνισε, δε, ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας.

“Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος”, ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επιδότηση καυσίμων, είπε ότι πάνω από 1 εκατ. πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.

Advertisement