ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

Advertisement

Μπορεί στην Ελλάδα να υπήρχε μόνο ένας πίνακας του Πικάσο (σε δημόσια συλλογή), κι αυτός να κλάπηκε, ωστόσο ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος είχε την Ελλάδα στην καρδιά του. Και το απέδειξε αγοράζοντας μια μοναδική ιδιοκτησία 200 στρεμμάτων με μια εντυπωσιακή πέτρινη έπαυλη στη Μεγαλόνησο, που βρίσκεται στην Καραϊβική της Ελλάδας, όπως εύστοχα αποκαλείται ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ευβοϊκό Κόλπο. Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα - Εικόνα 1 Τελικά τα παιδιά του μεγάλου ζωγράφου στη συνέχεια να το πούλησαν, η ομορφιά των Πεταλιών όμως παραμένει.. Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα - Εικόνα 3

 

Οι Πεταλιοί αποτελούν μικρές κουκκίδες πάνω στο χάρτη της Ελλάδας, μια γειτονιά 10 μικρών νησιών, που εκτείνεται στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο απέναντι από το Μαρμάρι.

Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα - Εικόνα 5

 

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστοί όσο ο Σκορπιός του Ωνάση, όμως είναι από το πρώτα νησιά που αγόρασαν ιδιώτες και αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης μεγιστάνων και γαλαζοαίματων. Σήμερα τα περισσότερα είναι ακατοίκητες βραχονησίδες (ξέρες), εκτός από τρία, τα οποία χαίρονται οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους. Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα - Εικόνα 7 Οι «κοινοί θνητοί» μπορούν να απολαύσουν μόνο υποβρύχιες εξερευνήσεις στα κρυστάλλινα νερά τους και μπάνιο σε κάποιους κολπίσκους που έχουν πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα - Εικόνα 9 Εντύπωση προκαλούν οι επιβλητικές βίλες, μία σε κάθε νησί, δίνοντας την αίσθηση μιας VIP γειτονιάς.

Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα - Εικόνα 11

 

Στο δεύτερο σε μέγεθος νησί διακρίνεται το λευκό αρχοντικό της οικογένειας Εμπειρίκου, απέναντι δεσπόζει η βίλα του Καρνέζη με τα λιμανάκια ενώ στη Μεγαλόνησσο βλέπεις και τα 200 στρέμματα, που ανήκουν πλέον στα παιδιά του Picasso. Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα - Εικόνα 13 Με βραχώδεις ακτές και αμμουδερές χρυσές παραλίες, τιρκουάζ νερά και πλούσια βλάστηση δημιουργούν μια ονειρική πανδαισία που θα ζήλευε κάθε άνθρωπος στη Γη.

Η Καραϊβική της Ελλάδας από ψηλά: Απέραντος τιρκουάζ παράδεισος μόλις 2 ώρες από την Αθήνα - Εικόνα 15

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από τον παράδεισο του Νοτίου Ευβοικού:

Βίντεο: Haanity

 

Advertisement