ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιώργος Κωνσταντίνου: Το παράπονο της μητέρας του, η μάχη κατά του τζόγου και η αγάπη για την κόρη του

Advertisement

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” και μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια της Κατοχής, την προσωπική του ζωή και τη σχέση του με τον τζόγο.

Ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός μίλησε επίσης για την πρώτη του επαφή με το θεατρικό σανίδι, για το μικρόβιο της τέχνης και για τον Αντωνάκη και την κυρία Κοκοβίκου.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ήταν εξώγαμο παιδί

Σχετικά με τους γονείς του ανάφερε: “Οι γονείς μου ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας. Τον πατέρα μου δεν τον έζησα. Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί την μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερνε βαρέως ότι εγώ ήμουν ένα εξώγαμο παιδί. Η μητέρα μου χρόνια μετά, ζήτησε να παντρευτούν. “Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιος μου θα με παντρευτείς του είπε” Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα.

Ο Γώργος Κωνσταντίνου ζούσε με την αυταρχική γιαγιά του σε κλίμα τρόμου

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια, υπογράμμισε “τα παιδικά χρόνια μετά την κατοχή ήταν δύσκολα δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Mετά το 1948 αρχίσαμε να κυκλοφορούμε. Η ανάγκη για επιβίωση δεν μας άφησε να κάνουμε όνειρα. Ήμουν στο σπίτι με τη γιαγιά που ήταν αυταρχική και υπήρχε ένα κλίμα τρόμου. Από εκεί σέρνω κάποια κατάλοιπα”.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή που έμεινε μυστική, ο Γιώργος Κωνσταντίνου επεσήμανε “είχα μια απέχθεια στο σκάλισμα της προσωπικής ζωής. Απέκλεισα την προσωπική μου ζωή από τη δημοσιότητα. Ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Πέρασα ελαφρά από αυτή την ιστορία. Με τα παιδιά μου είμαι φιλαράκια. Με την κόρη μου έχουμε παίξει και μαζί. Η κόρη μου θέλει με τα δικά της όπλα να πολεμήσει. Προσπαθούμε να απελευθερωθούμε ο ένας από τον άλλο” και ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε τη σχέση του με την Έλενα Ναθαναήλ, την οποία η ίδια είχε κάνει γνωστή.

Ποια η σχέση του Γιώργου Κωνσταντίνου με τον τζόγο

Τέλος, για τη μάχη που έδωσε κατά του εθισμού του τζόγου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου σημείωσε “ο τζόγος είναι κάτι έμφυτο. Από παιδιά παίζαμε για να κερδίσουμε κάτι. Αν μπλέξεις με το τζόγο είναι καταστροφικός. Ήθελα να δείξω πόσο καταστροφικό είναι, όπως θα μιλούσα για τα ναρκωτικά. Κάποτε έτυχε να κερδίσω στο καζίνο και αυτό”.

 

Advertisement