ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συναρπαστικά μέρη του κόσμου που δεν έχουμε ακούσει πότε κάτι για αυτά

Advertisement

Ξεκινώντας κανείς ένα ταξίδι ξέρει συνήθως, είτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς είτε ρωτώντας τους ντόπιους, ποια είναι τα σημεία που δεν πρέπει να χάσει στον προορισμό του. Αυτά τα «must see», όπως περιγράφονται, που θεωρούνται αναπόσπαστα κομμάτια της γνωριμίας του ταξιδιώτη με κάποιο μέρος.

Κάποια είναι πασίγνωστα, διάσημα ορόσημα, αξιοθέατα με διεθνή προβολή και μεγάλη ιστορία. Άλλα δεν είναι τόσο γνωστά όμως είναι κοινό μυστικό της εκάστοτε τοποθεσίας. Κι για κάποια άλλα πιθανώς δεν έχουμε ακούσει ποτέ.

Όχι επειδή δεν αξίζουν την προσοχή μας αλλά επειδή είναι ίσως πιο δύσκολο να τα προσεγγίσει κανείς – και σίγουρα πιο δύσκολο από άλλα.

Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω.

Ινδονησία11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 1

Το ηφαίστειο Ijen στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας εκτοξεύει μπλε λάβα. Το απόκοσμο χρώμα της το οφείλει στα αέρια που απελευθερώνονται σε θερμοκρασίες 600 βαθμών Κελσίου.

Γερμανία

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 2

Δεν είναι σκηνή από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», είναι η γέφυρα Bastei στα μάλλον ανεξερεύνητα βουνά Elbe της Γερμανίας. Η γέφυρα βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από τη Δρέσδη και στέκεται περήφανα ανάμεσα στους εντυπωσιακού πετρώδεις σχηματισμούς που έχουν ηλικία τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ετών.

Χιλή

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 3

Βαθιά στην έρημο Ατακάμα υψώνεται La Mano del Desierto ή το «χέρι της ερήμου», που αποτελεί δημιούργημα του Χιλιανού γλύπτη Mario Irarrazabal.

Γερμανία

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 4

Αν βρεθεί κανείς στη Νυρεμβέργη αξίζει να περιηγηθεί στα παραδοσιακά σπίτια της Weissgerbergasse.

Μαρόκο

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 5

Μπορεί στη χώρα να κυριαρχούν τα γήινα χρώματα αλλά στην περιοχή Chefchaouen, στα βορειοανατολικά της χώρας, θα απολαύσει ο ταξιδιώτης πινελιές σε μπλε αποχρώσεις.

Περού

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 6

Κρυμμένο στην κάποτε απρόσιτη έρημο του Περού το μικροσκοπικό Huacachina είναι χτισμένο γύρω από μία όαση- κι αποτελεί μια όαση και το ίδιο.

Βοσνία Ερζεγοβίνη

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 7

Το χωριό Blagaj στην όχθη του ποταμού Buna στο νότο της χώρας είναι πανέμορφο και μάλλον άγνωστο στους τουρίστες.

Ισπανία

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 8

Στην Αραγονία, στα βορειοανατολικά της Ισπανίας, ο ταξιδιώτης θα συναντήσει το υπέροχο μεσαιωνικό χωριό Albarracin.

Υεμένη

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 9

Ο πόλεμος μαστίζει εδώ και χρόνια την Υεμένη αλλά στο νησί Socotra η χώρα φιλοξενεί περισσότερα από 800 σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, εκ των οποίων ένα στα τρία δεν απαντάται σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη.

Γροιλανδία

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 10

Είναι δύσκολο να προφέρει κανείς το όνομα του οικισμοί Ittoqqortoormiit των Ινουίτ κι εξίσου δύσκολο είναι να τον προσεγγίσει. Αν όμως το θέλει υπάρχει αεροπορική σύνδεση με κοντινό σημείο μια φορά την εβδομάδα κι ακολούθως με ελικόπτερο μπορεί ο επισκέπτης να φτάσει στον μοναδικό προορισμό.

Γερμανία

11 εκπληκτικά μέρη του κόσμου που ίσως δε γνωρίζουμε - Εικόνα 11

Όλοι ξέρουν τις Βερσαλίες στη Γαλλία αλλά αντίστοιχο εκπληκτικό παλάτι κοσμεί και τη Γερμανία. Στη λίμνη Chimemsee «βλέπει» το θαυμάσιο παλάτι Herrenchiemsee που κατασκευάστηκε το 1873 για τον Βαυαρό βασιλιά Λουδοβίκο τον Β’ με πρότυπο τις Βερσαλίες.

[Newsbeast]

 

Advertisement