ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τυχαία ευρήματα που έκαναν απλούς ανθρώπους.. εκατομμυριούχους

Advertisement

Η τύχη μπορεί να σας περιμένει οπουδήποτε – σε έναν σωρό παλιών αντικειμένων, σε μια υπαίθρια αγορά, ενώ ανακαινίζετε την αυλή σας ή ακόμα και στη μέση ενός χωραφιού. Η τύχη έρχεται απροσδόκητα και στις πιο ασυνήθιστες μορφές.

Εμείς θα σας διηγηθούμε 7 ιστορίες ανθρώπων που βρήκαν κατά λάθος πράγματα που τους έκαναν πλούσιους.

1. Ένα τοίχο κερμάτων

Υπήρχε ένα παλιό σπίτι στην πόλη Windber της Πενσυλβανίας που είχε εγκαταλειφθεί για περισσότερα από 20 χρόνια. Μια μέρα, παιδιά της περιοχής μπήκαν στο σπίτι παίζοντας και βρήκαν αρκετά παλιά νομίσματα κοντά σε έναν από τους τοίχους. Τα παιδιά είπαν στους γονείς τους για την εύρεση τους. Οι γονείς αποφάσισαν να σπάσουν τον τοίχο και τότε, εκατοντάδες νομίσματα έπεσαν από αυτόν.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, υπήρχαν 8.500 $. Μεταξύ των συνηθισμένων νομισμάτων, υπήρχαν μερικά σπάνια που εκδόθηκαν μεταξύ των ετών 1793–1857. Εκτιμήθηκαν στα 200.000 $.

2. Χρυσό

Στο Μπαλαράτ (Αυστραλία) ένας τοπικός αγρότης περπατούσε με έναν ανιχνευτή μετάλλων σε ερημικά εδάφη γύρω από το σπίτι του. Όταν η συσκευή εντόπισε κάτι, άρχισε να σκάβει. Αμέσως βρήκε μικρά κομμάτια χρυσού. Συνέχισε να σκάβει και βρήκε ένα τεράστιο κομμάτι χρυσού που ζύγιζε 5,5 κιλά και άξιζε 315.000 $.

Παραδόξως, αυτή η περιοχή είχε εξερευνηθεί πολλές φορές, αλλά δεν είχε βρεθεί τίποτα το ιδιαίτερο.

3. Ένα βασιλικό οπάλιο

Ένας ακόμη τυχερός τύπος από την Αυστραλία βρήκε το πιο σπάνιο οπάλιο στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια μιας από τις εργάσιμες ημέρες του, ένας ανθρακωρύχος με το όνομα Bobby (προτιμά να κρύψει το επώνυμο του) βρήκε ένα μεγάλο λαμπυρίζων οπάλιο στο κάτω μέρος ενός κουβά με συνηθισμένες πέτρες. Ο άντρας αποφάσισε να το κρατήσει ως αναμνηστικό. Το έδειξε μόνο σε έναν ειδικό μετά από 14 χρόνια. Φαίνεται ότι βρήκε ένα απίστευτα σπάνιο μαύρο οπάλιο.

Η πέτρα ονομάστηκε “Royal One”. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, το αρχικό κόστος σε μια δημοπρασία ήταν 3 εκατομμύρια δολάρια.

4. Φάκελοι με χρήματα

Το 2009, ένας οικοδόμος από το Κλίβελαντ με το όνομα Μπομπ Κίτς έφτιαχνε το σπίτι της σχολικής του φίλης, Αμάντα Ρις. Συναρμολογούσε τα παλιά πλακάκια στο μπάνιο όταν βρήκε 2 κιβώτια μεταλλικής ιατρικής γεμισμένα με φακέλους χρημάτων μέσα. Οι φάκελοι απευθύνονταν στο πρακτορείο ειδήσεων P. Dunne και περιείχαν 182.000 $.

Οι φίλοι ήταν ευχαριστημένοι με το εύρημα αλλά δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για το πώς να μοιραστούν τα χρήματα. Η Αμάντα πρόσφερε στον Μπομπ το 10%, αλλά ζήτησε το 40%. Δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν και αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο δικαστήριο. Το πρακτορείο ειδήσεων P. Dunne ανακάλυψε επίσης τη διαδικασία και, ως αποτέλεσμα, το δικαστήριο μοίρασε τα χρήματα εξίσου μεταξύ όλων των μελών της διαμάχης.

5. Ένα χαμένο σφυρί

Το 1992, ένας Βρετανός αγρότης με το όνομα Peter Whatling έχασε το σφυρί του. Για να ερευνήσει διεξοδικά τις εγκαταστάσεις του ζήτησε από τον φίλο του Eric Lawes, ο οποίος είχε έναν χειροποίητο ανιχνευτή μετάλλων, να βοηθήσει.

Στα πρώτα λεπτά, ο Lawes βρήκε ένα μεγάλο ασημένιο νόμισμα. Άρχισε να σκάβει στο σημείο όπου βρήκε το νόμισμα και βρήκε ένα ξύλινο κουτί με χρυσά κολιέ, κοσμήματα και εκατοντάδες νομίσματα.

Οι αρχαιολόγοι το ονόμασαν “Hoxne Hoard”. Η αρχική του αξία εκτιμάται σε 15 εκατομμύρια δολάρια. Όλα τα αντικείμενα δόθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο. Ο Eric έλαβε βραβείο 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μοιράστηκε με τον φίλο του. Ωστόσο, ο Peter Whatling δεν βρήκε ποτέ το σφυρί του.

6. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας

Ένας άντρας από την Πενσυλβάνια αγόρασε έναν πίνακα 4 $ σε μια πώληση γκαράζ. Ήθελε να τον χρησιμοποιήσει για να διακοσμήσει το σπίτι του, αλλά όταν πήγε να αλλάξει το πλαίσιο, βρήκε ένα έγγραφο στο πίσω μέρος του πίνακα. Φαινόταν να είναι ένα από τα 25 επίσημα αντίγραφα της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας που έγινε το 1776. Αργότερα, αυτό το έγγραφο πωλήθηκε σε δημοπρασία για 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Μια παρόμοια ιστορία συνέβη στον Michael Sparks από το Nashville. Αγόρασε ένα αντίγραφο της Διακήρυξης σε ένα τοπικό κατάστημα μόνο και μόνο επειδή του άρεσε ο τρόπος που φαινόταν. Πλήρωσε 2,48 $ για αυτό και πολύ καιρό αφού το αγόρασε, αποφάσισε να το δείξει σε ειδικούς. Φαίνεται ότι αυτό ήταν επίσης ένα από τα αντίγραφα που δημιουργήθηκαν πριν από 184 χρόνια. Αργότερα, πωλήθηκε για 125.000 $.

7. Ο χρυσός των Βρετανών λόρδων

Ένας ερασιτέχνης αρχαιολόγος Terry Herbert κάποτε ζήτησε από τον φίλο του (έναν αγρότη από το Staffordshire της Αγγλίας) να τον αφήσει να ψάξει στα χωράφια του με έναν ανιχνευτή μετάλλων. Ήλπιζε να βρει μερικά νομίσματα. Την πρώτη ημέρα της έρευνας, βρήκαν 4 χιλιάδες χρυσά αντικείμενα που ζύγιζαν συνολικά 4,5 κιλά.

Οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι ο θησαυρός ανήκε στους Βρετανούς λόρδους, διοικητές και θρησκευτικές προσωπικότητες του XII αιώνα και πιθανότατα αφορούσαν σ’ ένα είδος θυσίας προς τους θεούς. Ο θησαυρός υπολογίστηκε σε 5,3 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement