ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αγάπες τρελές με τα πολυαγαπημένα τετράποδα μας!!

Advertisement

Αν έχεις σκυλάκι, θα ξέρεις από πρώτο χέρι ότι είναι ασύγκριτη η χαρά που μας δίνουν η φροντίδα του και τα παιχνίδια μαζί του. Γιατί, όμως; Όχι μόνο για τους λόγους που φαντάζεσαι (επειδή είναι έξυπνο, αφοσιωμένο, αστείο και φυσικά πανέμορφο).

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της επιθεώρησης «Science», υπάρχει μια ακόμη εξήγηση του γιατί αισθανόμαστε τόσο δεμένοι με τα τετράποδα μας: όταν άνθρωπος και σκύλος κοιτιούνται στα μάτια, και οι δύο νιώθουν να τους πλημμυρίζει η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης ωκυτοκίνη, η ίδια που ενισχύει το δεσμό που αναπτύσσεται και ανάμεσα σε μια μητέρα και το μωρό της.

Για να καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα οι ερευνητές υποδέχτηκαν στο εργαστήριό τους 30 σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους, τους ζήτησαν να κοιταχτούν στα μάτια και εξέτασαν δείγματα ούpων τους. Όπως ανακάλυψαν, τα επίπεδα ωκυτοκίνης μετά την ανταλλαγή των βλεμμάτων ανάμεσα σε ζώο και άνθρωπο είχαν ανεβεί κατά 130% στα ζώα και 300% στον άνθρωπο.

Άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια μας βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, τον έλεγχο του στρες και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι λοιπόν απόλαυσε όσο μπορείς περισσότερο την παρέα του τετράποδου φίλου σου, με βόλτες στο πάρκο και παιχνίδια στην παραλία.

Αγάπες τρελές – Πανέμορφες Ψυχούλες!! - Εικόνα 2

Αγάπες τρελές – Πανέμορφες Ψυχούλες!! - Εικόνα 3

Αγάπες τρελές – Πανέμορφες Ψυχούλες!! - Εικόνα 4

Αγάπες τρελές – Πανέμορφες Ψυχούλες!! - Εικόνα 5

Αγάπες τρελές – Πανέμορφες Ψυχούλες!! - Εικόνα 6

Αγάπες τρελές – Πανέμορφες Ψυχούλες!! - Εικόνα 7

Αγάπες τρελές – Πανέμορφες Ψυχούλες!! - Εικόνα 8

Αγάπες τρελές – Πανέμορφες Ψυχούλες!! - Εικόνα 9

Αγάπες τρελές – Πανέμορφες Ψυχούλες!! - Εικόνα 10

Πηγή

Advertisement