ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Άγιε μου Βασίλη, ο αδερφός μου έχει εγκεφαλική παράλυση…»: Το γράμμα μικρού κοριτσιού συγκινεί για τον αδερφό της

Advertisement

Τα φετινά Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα παιδιά ξεκινούν να στέλνουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη με το δώρο που επιθυμούν για τις φετινές γιορτές. Όμως, ένα γράμμα ήταν αρκετά διαφορετικό και δεν γίνεται να μην σε συγκινήσει, να μην νιώσεις δάκρυα να ξεκινούν από τα μάτια σου..

«Άγιε μου Βασίλη, ο αδερφός μου έχει εγκεφαλική παράλυση…»: Το γράμμα μικρού κοριτσιού συγκινεί για τον αδερφό της - Εικόνα 1

Το γράμμα της μικρής Νεφέλης

Αλιεύσαμε στη σελίδα της μαμάς του 4χρονου Δημητράκη ,που έχει γεννηθεί με εγκεφαλική παράλυση, το τρυφερό γράμμα που έγραψε στον καλοκάγαθο Άγιο η μεγαλύτερη αδερφή του, η Νεφέλη, καθώς ο μικρούλης δεν μπορεί να του γράψει τι θέλει φέτος για δώρο.

“ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ….”

Η 7χρονη Νεφέλη με όλη τον αυθορμητισμό και την αθωότητα που έχει ως παιδί, καταγράφει τη βαθιά της επιθυμία ο άγιος Βασίλης να φέρει στον αγαπημένο της αδερφό ό,τι εκείνος διαλέξει. Τον εμπιστεύεται απόλυτα και ξέρει ότι ο άγιος δεν θα την απογοητεύσει.

Όπως του γράφει χαρακτηριστικά “Άι Βασίλη ο αδελφός μου έχει ένα πρόβλημα που λέγεται “εγκεφαλική παράλυση” και δεν μπορεί να σου πει τι δώρο θέλει. Φέρτου ό,τι θες εσύ. Είναι πάντα καλό παιδί.”

Με τα όμορφα της γράμματα αποτυπώνει την αγάπη και την φροντίδα που νιώθει για τον μικρό της αδερφό, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μείνει εκείνος χωρίς δώρο επειδή δεν μπορεί να γράψει το γράμμα του.

Το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης

Εξίσου συγκινητικά είναι και τα όσα γράφει η μαμά Μαρία Τούβα αναρτώντας το γράμμα της μικρής Νεφέλης. Νιώθει ευτυχία και ευλογία που τα παιδιά της είναι τόσο αγαπημένα και τόσο δεμένα μεταξύ τους παρά τις δυσκολίες που εκ των πραγμάτων προκύπτουν λόγω της αναπηρία του μικρού Δημήτρη.

Κι όμως νιώθει ικανοποίηση που η κόρη της έχει ενσυναίσθηση και έχει αποδεχθεί πλήρως την κατάσταση του αδερφού της. Η Νεφέλη νοιάζεται πραγματικά για τον αδερφούλη της και το χαμόγελό του είναι σκοπός της ζωής της!

Τα συγκινητικά λόγια της μαμάς

Η μαμά γραφει ” Πίσω από αυτό το γράμμα στον «Άγιο Βασίλη», πίσω απο την κάθε λέξη στο γράμμα ενός μικρού κοριτσιού που ο αδερφός της έχει αναπηρία κρύβεται ένα μικρό άγχος.

Κρύβεται μια δόση ευθύνης & υπευθυνότητας που γεννιέται ασυναίσθητα στα αδέρφια ατόμων με αναπηρία απο νωρίς. Κρύβεται η αποδοχή, η κατανόηση, η υπομονή, η ενσυναίσθηση, η ανιδιοτέλεια και μπόλικη δόση ανυπέρβλητης αγάπης.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που αυτά τα αδέρφια χτίζουν με βαθύ τρόπο και αποπνέουν σε όλη την καθημερινότητά τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Είστε οι κρυφοί ήρωες, που αποκτάτε απο νωρίς «μαγικό & βαρύ εξοπλισμό» για την ζωή. Έχετε τον σεβασμό και την αγάπη μας.

(Νεφέλη, 7 ετών , αδερφή Δημήτρη. Το έγραψε μόνη της μετά το δικό της γράμμα και εγώ το διάβασα με βουρκωμένα μάτια, όχι απο στεναχώρια αλλά απο υπερηφάνεια. )

Καλή μας εβδομάδα❤️🎄🎅🏻

ΤΟ POST ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ:

Πηγή

Advertisement