ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο αγρότης του Survivor ζήτησε τη σύλληψη δημοσιογράφων, γιατί γράψαμε ότι θα δικαστείς

Advertisement

Συλλήψεις δημοσιογράφων του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» παραγγέλνει από τις εξωτικές παραλίες του Αγίου Δομίνικου, όπου διαγωνίζεται … απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, ο υπόδικος Γιώργος Κατσαούνης, ο αγρότης του ριάλιτι  Survivor που προβάλλεται στον ΣΚΑΪ.

Προηγήθηκε εξώδικο το οποίο έστειλε στο protothema.gr, διαμαρτυρόμενος γιατι δημοσιεύσαμε τα στοιχεία τριών δικογραφιών στις οποίες διατυπώνονται κατηγορίες, για διάφορα αδικήματα σε βάρος του και παραπέμπεται να δικαστεί. Όπως προκύπτει από το εξώδικο ο Κατσαούνης, επικοινώνησε απο την Καραϊβική (!) με τη μητέρα του, ενώ υποτίθεται ότι δεν έχει… καμία επαφή με όσα συμβαίνουν πέρα από την παραλία του Αγίου Δομίνικου. Στη συνέχεια έχει υποβάλει μήνυση, με την οποία ζητάει -αν είναι δυνατόν- τη σύλληψη δημοσιογράφων του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» -μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων (Φρίξος Δρακοντίδης)για ανάρτηση, στην οποία αναφέρονταν οι τρεις υποθέσεις για τις οποίες θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Εναντίον αυτού του απομονωμένου από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του «μονίμως αδικημένου και παραπεταμένου μαχητή», όπως παρουσιάζεται στο ριάλιτι,  έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη άσκηση βίας εις βάρος 16χρονου κοριτσιού. Με άλλη δικογραφία κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό 28χρονου συντοπίτη του και παραπέμπεται επίσης να δικαστεί.

Συγκεκριμένα, στις 5/6/2022 θα καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου για την υπόθεση ξυλοδαρμού 28χρονου συντοπίτη του, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Κατσαούνης τον έστειλε στο νοσοκομείο με κινήσεις «kick boxing». Στις 22/2/2023 θα καθίσει πάλι στο εδώλιο, αυτή τη φορά, για την υπόθεση της 16χρονης η οποία τον έχει καταγγείλει για «ασελγείς χειρονομίες» και για «παράνομη βία», υποστηρίζοντας ότι ο αγρότης τη θώπευσε στους μηρούς της και στα γεννητικά της όργανα, χωρίς τη θέλησή της. Τέλος, στις 8/3/2023 θα καθίσει για τρίτη φορά στο σκαμνί, καθώς κατηγορείται για παραβίαση των ειδικού νόμου περι φωτοβολίδων.

Ο νταής αγρότης του Survivor, μάλιστα, ζητά να του… αποκαλύψουμε ποια είναι η πηγή της πληροφόρησής μας -προφανώς δεν γνωρίζει για το δημοσιογραφικό απόρρητο- και να “κατεβάσουμε” το επίμαχο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα μας, γιατί παραβιάστηκαν τα προσωπικά του δεδομένα

Ο κ. Κατσαούνης γνωρίζει -ακόμη κι αν βρίσκεται στις εξωτικές παραλίες του Άγιου Δομίνικου-  ότι όσα αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ μας, είναι όλα αληθή, από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη, αφού ο ίδιος ήταν «πρωταγωνιστής» αυτών των πράξεων.

Το εξώδικο του αγρότη

Το protothema.gr φιλοξενεί ολόκληρη την εξώδικη διαμαρτυρία του Γιώργου Κατσαούνη:

«Με μέγιστη αγανάκτηση και ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορήθηκα, ότι στο άρθρο ημερομηνίας 22.1.2022 που συνέταξε και ανήρτησε δημοσιογράφος της εφημερίδας σας, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας: protothema.gr, μέσα που εκμεταλλεύεσθε, αναφέρονται ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα σε βάρος μου που στόχο έχουν να βλάψουν τη προσωπικότητά μου, καθώς και την φήμη και υπόληψή μου ως ανθρώπου.

Είναι πραγματικά ακατανόητη η κακόβουλη εμμονή σας στην κατ’ εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας, κατασκευή δήθεν συμβάντων, τα οποία μου καταλογίζονται με αποτέλεσμα τη βαρύτατη κατασυκοφάντηση μου. Στην προσπάθειά σας αυτή εντάσσεται το παραπάνω πρόσφατο δημοσίευμα, στον τίτλο του οποίου αναφέρετε τα εξής: «Ο «νταής των Φαρσάλων»: Τρεις δικογραφίες για τον αγρότη του «Survivor». Πέραν των χυδαίων χαρακτηρισμών τους οποίους σκοπίμως μου αποδίδετε για να με υποτιμήσετε, τον ως άνω τίτλο και άρθρο ακολουθεί φωτογραφία με το πρόσωπό μου.

Η χυδαία αυτή παρουσίαση και διατύπωση, στοχοποιεί δε ανοίκεια την προσωπική μου ηθική και πορεία και με κατασυκοφαντεί, σε συνδυασμό μάλιστα με την προδιάθεση του αναγνώστη για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο. Συγκεκριμένα, το ακραία συκοφαντικό δημοσίευμα αναφέρει μόνο ψεύδη και συκοφαντίες. Έχει κεντρικό τίτλο τον ανωτέρω τίτλο, όπως χαρακτηριστικά προεκτέθηκε και υπότιτλο: «Μετά τις αποκαλύψεις εναντίον του Γιώργου Κατσαούνη για ασέλγεια σε 16χρονη και παραβίαση του νόμου περί * φωτοβολίδων έρχεται στο φως καταγγελία σοκ από 28χρονο συντοπίτη του ότι τον έστειλε στο νοσοκομείο ύστερα από ξυλοδαρμό με τεχνικές KickBoxing αφού προηγουμένως είχε απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει με όπλο», ενώ το κείμενο βρίθει αναφορών στο πρόσωπό μου, με σκοπό το συσχετισμό μου με φερόμενη ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτρια, την οποία ουδέποτε διέπραξα.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο φέρει φωτογραφίες που απεικονίζουν έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται εκ του νόμου να δημοσιοποιούνται, ενώ ταυτόχρονα γίνεται επίκληση εκ μέρους σας περαιτέρω στοιχείων της δικογραφίας σε συνδυασμό με την αναλυτική περιγραφή και αξιολόγησή τους. Ως εκ τούτου, καλείσθε να μου αποκαλύψετε ποια είναι η πηγή της «πληροφόρησης» σας, ήτοι η παράνομη διαρροή εγγράφου δικογραφίας.

Κατ’ ακολουθία των ως άνω προεκτεθέντων, υποδεικνύεται και προκύπτει ότι προέβητε σε σύστημα αρχειοθέτησης των προσωπικών δεδομένων μου, λάβατε γνώση αυτών, τα συλλέξατε, καταχωρίσατε, οργανώσατε, διαρθρώσατε και αποθηκεύσατε, ενώ στην συνέχεια, τα διαδώσατε και τα καταστήσατε προσιτά σε απροσδιόριστο αριθμό μη δικαιούμενων προσώπων, που ανέγνωσαν το επίμαχο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.protothema.gr. Kl όλα αυτά, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ, ΚΑΘ’ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΛΗΦΘΕΙΣΑ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ Ή/ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΟΥ, όπερ αποδεικνύεται από το ότι ήδη από την 20.12.2021, ήτοι πολύ πριν το επίμαχο δημοσίευμα της 22ας Ιανουάριου του 2022, βρίσκομαι στον Άγιο Δομίνικο, όπου ουδεμία επαφή και πληροφόρηση έχω για όσα γράφονται και κοινοποιούνται στην Ελλάδα σε βάρος μου. Όλα αυτά δε, κατά προφανή και πρόδηλη παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 38 του Ν. 4624/2019, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Γ.Κ.Π.Δ..

Επιπροσθέτως, επισημαίνεται ότι το επίμαχο δημοσίευμα παραμένει ακόμη και σήμερα αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.protothema.gr και, ως εκ τούτου, προσβάσίμο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, το οποίο επιτείνει την προσβολή της προσωπικότητάς μου, ως υποκειμένου των παρανόμως κτηθέντων και παρανόμως δημοσιευθέντων ειδικής κατηγορίας προσωπικών δεδομένων μου.

Τα δημοσιεύματα σας αυτά, απολύτως ψευδή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά, συνιστούν απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υπερβαίνουν κάθε όριο ανοχής και αποσκοπούν στην προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου μέσω της αμφισβήτησης της ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου μου.

Η εφημερίδα σας επιδιώκει, εξαπολύοντας εναντίον μου προσωπική λάσπη, με σκαιούς χαρακτηρισμούς και ευτελείς ισχυρισμούς, τους οποίους υιοθετεί και αναπαράγει ως αληθείς, χωρίς τη στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα ως προς την αλήθεια των όποιων φερόμενων ισχυρισμών τρίτων, να απαξιώσει το πρόσωπό μου, να πλήξει το κύρος, την αξιοπιστία μου, την ηθική μου υπόσταση και να προσβάλει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια μου.

Επειδή το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού σε ζητήματα που ενδιαφέρουν τη δημόσια σφαίρα και το δικαίωμα άσκησης κριτικής προς τα δημόσια πρόσωπα, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την προσβολή της τιμής, της υπόληψης και της ηθικής ακεραιότητας ενός προσώπου με ψεύδη, αήθειες και απόδοση ψευδών κατηγοριών, καθώς και με δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων μου ειδικής κατηγορίας χωρίς να έχετε δικαίωμα προς τούτο , όπως πράξατε με το ανωτέρω δημοσίευμά σας.

Επειδή οι απολύτως ψευδείς, δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στο ανωτέρω δημοσίευμα σας (δημοσιευθέν άρθρο ημερομηνίας 22.1.2022 στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σας) συνιστούν συμπεριφορά παράνομη, καταχρηστική και αντικείμενη στη δημοσιογραφική δεοντολογία με αποτέλεσμα να έχω υποστεί βαρύτατη ηθική βλάβη.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για τις άθλιες κατασκευές σας και την αναπαραγωγή ψευδών κατά περιεχόμενο ισχυρισμών τρίτων καθώς και για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων μου ειδικής κατηγορίας χωρίς να έχετε δικαίωμα προς τούτο με αποκλειστικό σκοπό τη δυσφήμηση και συκοφάντησή μου.

Σας καλώ

Ι)Να προβείτε στην αποκάλυψη της πηγής «πληροφόρησής» σας, ήτοι της παράνομης διαρροής εγγράφων της δικογραφίας .
ΙΙ)Να παραλείπετε εφεξής τη δημοσίευση συκοφαντικών αναφορών σε βάρος μου και να προβαίνετε σε ενδελεχή διασταύρωση των στοιχείων και των πηγών σας πριν δημοσιεύσετε οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο, την ηθική μου ακεραιότητα και πορεία.
ΙΙΙ)Να απαλείψετε άμεσα τα παραπάνω σχετικά δημοσιεύματά σας, τόσο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας, αλλά και από κάθε ιστοσελίδα, ιδιοκτησίας σας ή συμμετοχής σας, στην οποία έχουν αναρτηθεί ή αναπαραχθεί.
Σας δηλώνω ότι σε αντίθετη περίπτωση, μη συμμορφώσεώς σας κατά το νόμο και την παρούσα, θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια και σε κάθε αρμόδια Αρχή, για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που μου προξενήσατε.
Με τη ρητή επιφύλαξη υπέρ παντός νομίμου δικαιώματος μου».

Πηγή

Advertisement