ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αντιδpάσεις στα Τρίκαλα για μητέρα ΑμεΑ: Έδιωξε από το σπίτι την 23χρονη κόρη της επειδή “κουράστηκε μαζί της”

Advertisement

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Τρίκαλα με την είδηση πως μητέρα έδιωξε από το σπίτι την κόρη της που είναι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι με νοητική στέρηση διώχθηκε από τη μητέρα της στις 4 Αυγούστου μετά από καυγά που είχαν στο Βόλο, όπου είχαν πάει για διακοπές με τη μητέρα αρνείται ότι την έδιωξε. «Θα μπορούσε να επιστρέψει αν ήθελε», είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Το νεαρό κορίτσι, μετά το περιστατικό κατέληξε να κοιμάται στις καρέκλες καφετέριας στην παραλία της πόλης.

Τρίκαλα: Προθεσμία έλαβε η μητέρα για να απολογηθεί

Την επόμενη ημέρα η 23χρονη πήγε με τα πόδια μέχρι και την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και εξιστόρησε το τι είχε συμβεί ενώ ζήτησε να λάβει και τα φάρμακά της που είχε αφήσει σπίτι, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι ζει με τη μητέρα και τον σύντροφό της.

Η μητέρα της, σύμφωνα με πληροφορίες, διαχειρίζεται και τα οικονομικά και το επίδομα αναπηρίας που λαμβάνει. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και εξετάστηκε από ψυχιάτρους, που έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλήθηκε ο θείος της που την παρέλαβε. Η μητέρα που οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο να δικαστεί παραδέχτηκε πως αιτία για τα όσα έγιναν, είναι ότι «κουράστηκε» και ζήτησε να της οριστεί δικηγόρος και πήρε τριήμερη προθεσμία να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, με εντολή του εισαγγελέα, η 23χρονη κοπέλα έμεινε στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

 

Advertisement