ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δυο άντρες παρολίγον θύματα ατυχήματος δίνουν μάθημα ήθους και συμπεριφοράς

Advertisement

Ένα βίντεο που μάλλον θα σας κάνει να ξανασκεφτείτε τον τρόπο αντίδρασής σας σε όσα στραβά συμβαίνουν γύρω σας στο δρόμο, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Έχει καταγραφεί από κάμερα στο κράνος αναβάτη μοτοσυκλέτας που παραλίγο να εμπλακεί σε ατύχημα που πολύ εύκολα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε δυστύχημα. Κινείται με ταχύτητα που ο ίδιος παραδέχεται πως ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι θα έπρεπε, την ώρα που ένα SUV βγαίνει από κάθετο δρόμο, προφανώς χωρίς να τον έχει δει ο οδηγός.

Ο αναβάτης αποφεύγει τη σύγκρουση και γυρίζει το κεφάλι. Ο οδηγός σταματά το όχημα και κατεβαίνει. Αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα, μάλλον σχεδόν όλοι θα ποντάρατε πως τα δευτερόλεπτα που θα ακολουθούσαν θα αποτελούσαν απομίμηση αγώνα του UFC. Κι όμως…

Ο οδηγός του SUV κατεβαίνει με πρόθεση να ζητήσει συγνώμη και να βεβαιωθεί πως ο αναβάτης είναι καλά στην υγεία του. Τον ρωτάει ξανά, επίμονά. Ίσως η δική του καρδιά να χτυπάει ακόμα πιο γρήγορα καθώς αντιλαμβάνεται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Από την πλευρά του ο αναβάτης απαντά ήρεμα, ευγενικά, ευχαριστεί τον οδηγό που αντί να σηκωθεί να φύγει, έσπευσε να επιβεβαιώσει πως ο συνάνθρωπός του ήταν καλά. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν κάθε συμβάν αντιμετωπιζόταν με αυτόν τον τρόπο.

[newsauto]

 

Advertisement