ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη

Advertisement

Ίσως έχετε ακούσει για ορισμένα μέρη που έχουν γίνει δημοφιλή. Όχι επειδή πολλοί άνθρωποι τα έχουν επισκεφθεί αλλά επειδή κανείς δεν επιτρέπεται στην πραγματικότητα να πάει σε αυτά. Φυσικά, είναι στην ανθρώπινη φύση να νιώθουμε περιέργεια για τα πράγματα που απαγορεύονται. Όσο περισσότερο γίνονται θέμα συζήτησης, τόσο περισσότερο θέλουμε να πάμε ως εκεί.

Επειδή δεν γίνεται να κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε, παρακάτω θα σας δείξουμε μερικές εικόνες με αυτά τα μέρη και θα αναφέρουμε πληροφορίες σχετικά με αυτά. Ελπίζουμε να ικανοποιήσουν την περιέργειά σας.

Αυτά τα μέρη στον πλανήτη μας είναι απαγορευμένα για τους απλούς ανθρώπους.

#1 Νησί των Φιδιών, ΒραζιλίαΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 1

all-that-is-interesting.com

Βρίσκεται ανοιχτά των ακτών του Σάο Πάολο και ονομάζεται επίσης Ilha da Queimada Grande. Είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου μπορείτε να βρείτε τη χρυσή οχιά που βρίσκεται μεταξύ  4.000 δηλητηριωδών φιδιών που υπάρχουν στη Γη. Το δηλητήριο του φιδιού μπορεί να διαλύσει σάρκα και ιστούς. Έχει ποσοστό θνησιμότητας 7% χωρίς θεραπεία και 3% με θεραπεία. Δικαιολογημένα η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει στους ανθρώπους να πηγαίνουν σε αυτό το νησί.

#2 Φορτ Νοξ, ΚεντάκιΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 2

stock-clip.com

Στεγάζει το απόθεμα χρυσού της χώρας και άλλα αντικείμενα τα οποία θεωρούνται εθνικοί θησαυροί. Η ασφάλειά του αποτελείται από 30.000 στρατιώτες και πολλά επιθετικά ελικόπτερα. Το θησαυροφυλάκιο είναι προστατευμένο με μια πόρτα 22 τόνων που αντέχει τις εκρήξεις. Είναι γνωστό ως ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στον πλανήτη.

#3 Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ, ΝορβηγίαΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 3

industrytap.com

Αυτή η τράπεζα σπόρων κατέχει τη μεγαλύτερη συλλογή με ποικιλίες στον κόσμο και δημιουργήθηκε για να αντέξει στον χρόνο. Χρησιμεύει ως εφεδρική αποθήκη για χιλιάδες δείγματα σπόρων που συλλέγονται παγκοσμίως από τράπεζες σπόρων για καλλιέργειες. Είναι χτισμένη με μόνιμα στρώματα πάγου και μεγάλους βράχους για να είναι βέβαιο πως οι σπόροι θα παραμείνουν παγωμένοι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος.

#4 Βιβλιοθήκη του Βατικανού, ΙταλίαΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 4

goliath.com

Είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο μυστικοπαθείς βιβλιοθήκες στον κόσμο. Στεγάζει ανεκτίμητα αντικείμενα από τους αρχαίους κώδικες των Μάγια μέχρι και τα βιβλία που χρησιμεύουν ως «απόδειξη» των εξωγήινων επαφών. Μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη και τα μυστηριώδη θησαυροφυλάκιά της.

#5 Κέντρο δεδομένων της GoogleΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 5

wired.com

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατέχει τρισεκατομμύρια αρχεία με τα δεδομένα που συλλέγονται από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, είναι λογικό πως μόνο κάποιοι επίλεκτοι της Google έχουν πρόσβαση εκεί.

#6 Περιοχή 51, ΝεβάδαΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 6

telegraph.co.uk

Είναι μία από τις πιο προστατευμένες και μυστικοπαθείς τοποθεσίες στον πλανήτη και δικαιολογημένα. Λέγεται ότι είναι η βάση R&D για τα πειραματικά όπλα και τα αεροσκάφη των ΗΠΑ. Μέχρι το 2013, η κυβέρνηση αρνούνταν την ύπαρξή της. Άλλοι λένε ότι στην πραγματικότητα είναι μια βάση όπου οι υπεύθυνοι κρύβουν εξωγήινη τεχνολογία.

#7 Πάιν Γκαπ, ΑυστραλίαΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 7

rense.com

Αυτή είναι η περιοχή 51 της Αυστραλίας και λειτουργεί από την κυβέρνηση και τη CIA. Είναι η μόνη ζώνη της χώρας όπου απαγορεύονται οι πτήσεις και λέγεται πως στεγάζει προγράμματα διαγραμμίσεων των drone.

#8 Σπήλαιο Λασκώ, ΓαλλίαΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 8

ancient-wisdom.com

Μέσα στο σπήλαιο βρίσκονται αρχαία έργα ζωγραφικής που φέρεται να είναι περισσότερο από 17.000 ετών. Δημιουργήθηκαν από ανθρώπους και απεικονίζουν ζώα και εντυπωσιακά γεωμετρικά σχήματα. Η γαλλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τους επισκέπτες από το 1963 για την προστασία των έργων ζωγραφικής.

#9 Μιζγκόριε, ΡωσίαΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 9

unknownworld

Η Ρωσία και οι πύραυλοι είναι αλληλένδετα. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως έχουν ένα μέρος σαν αυτό. Πρόκειται για μια κλειστή πόλη στη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν και φέρεται να στεγάζει βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν εύκολα να ενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος. Η βάση φρουρείται μόνιμα από 2 τάγματα.

#10 Θησαυροφυλάκιο της Κόκα-ΚόλαΤα 10 πιο απαγορευμένα και περιορισμένης πρόσβασης μέρη στη Γη - Εικόνα 10

secondstory.com/

Η γεύση του γνωστού αναψυκτικού δεν μπορεί να αναπαραχθεί χάρις στο θησαυροφυλάκιο υψηλής τεχνολογίας που κρατά τη συνταγή μυστική. Φυσικά, μόνο ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν την μυστική φόρμουλα.

Πηγή

Advertisement