ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αποτελεσματικά κόλπα για να αντιμετωπίσετε τη σκόνη μια γα πάντα

Advertisement

Όσο λιγότερη σκόνη υπάρχει σε ένα σπίτι, τόσο περισσότερο χαρούμενοι και υγιείς είναι οι άνθρωποι που ζουν εκεί. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εύκολο να την απομακρύνει κανείς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που τα παράθυρα και οι πόρτες παραμένουν ανοιχτά για πολλές ώρες.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με διάφορες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη σκόνη πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Επιπλέον, είναι οικονομικές και απλές.

Μωρομάντιλα

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 1

© Kevin Jump

Για να ξεφορτωθείτε την σκόνη, τα ψίχουλα και τους λεκέδες από το πληκτρολόγιο, όλα όσα χρειάζεται να κάνετε είναι να τινάξετε και να καθαρίσετε με μωρομάντιλα το πληκτρολόγιο. Το αποτέλεσμα είναι φοβερό. Απλά σιγουρευτείτε πως το λάπτοπ σας είναι απενεργοποιημένο.

Μαλακτικό ρούχων

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 2

© The Krazy Coupon Lady

Για να απομακρύνετε τη σκόνη από τις επιφάνειες και να παραμείνουν καθαρότερες για περισσότερο, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ειδικό διάλυμα. Πάρτε 1 δόση μαλακτικού ρούχων και 3 δόσεις νερού.

Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και καθαρίστε όλα όσα θέλετε όταν είναι απαραίτητο, ακόμη και καθρέφτες, γυάλινα τραπέζια και ντουζιέρες. Επιπλέον, είναι καλό για την οθόνη του λάπτοπ και της τηλεόρασης.

Υφασμάτινα γάντια

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 3© Ashley Poskin

Ένα ζευγάρι κοινών υφασμάτινων γαντιών για εργασίες στο σπίτι μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε ευαίσθητες επιφάνειες. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε έναν πολυέλαιο, λάμπες, γυάλινα αξεσουάρ και αγαλματάκια. Το ύφασμα μαζεύει τη σκόνη και το καθάρισμα γίνεται πιο εύκολο.

Μαλακά πινέλα

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 4

© keantian/shutterstock

Αν θέλετε να καθαρίσετε μερικά σημεία που θεωρούνται δύσκολα, τα πινελάκια με φυσικές τρίχες μπορούν να το κάνουν ευκολότερο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε διάφορα σημεία των επίπλων.

Παλιές κάλτσες

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 5

© The Krazy Coupon Lady   © Gem

Αν βάλετε μια παλιά καθαρή κάλτσα στο χέρι σας, μπορείτε γρήγορα να καθαρίσετε τις περσίδες των παραθύρων. Επίσης, αν την βάλετε στη σκούπα, θα εξαφανίσετε ευκολότερα τη σκόνη κάτω από τα κρεβάτια και τα άλλα έπιπλα.

Ρολό από χαρτί τουαλέτας

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 6

© beeanchor/imgur

Αυτό είναι απαραίτητο για το καθάρισμα. Αν αντικαταστήσετε το ακροφύσιο με ένα ρολό από χαρτί υγείας, θα καταφέρετε να καθαρίσετε ακόμη και τα μέρη που προσεγγίζονται πιο δύσκολα. Το χαρτόνι λυγίζει, οπότε μπορείτε να αλλάξετε την μορφή του και να καθαρίσετε όπου χρειάζεται. Είναι πολύ πιο άνετο από τη χρήση επίπεδου ακροφύσιου.

Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 7

© Wanelo

Για να αποφύγετε το πέσιμο της σκόνης από τη μια επιφάνεια στην άλλη, καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω, αν το κάνετε αυτό, το καθάρισμα θα χρειαστεί λιγότερη προσπάθεια και χρόνο, για παράδειγμα, ξεσκονίστε πρώτα τους ανεμιστήρες κορυφής, τα καλούπια, το πάνω μέρος της πόρτας και μετά τα άλλα έπιπλα.

Επίπεδο υγρασίας

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 8

© Yury Stroykin/shutterstock

Για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης σε μεγάλες ποσότητες, είναι συχνά αρκετό να διατηρήσετε την ισορροπία της υγρασίας περίπου στο 40-50%. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά όργανα μέτρησης και υγραντήρες για να σας βοηθήσουν με αυτό.

Όχι στα μπιμπελό

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 9

© bikeriderlondon/shutterstock

Για να αποτρέψετε τη σκόνη που συσσωρεύεται τόσο γρήγορα και την ίδια στιγμή να κάνετε το καθάρισμα απλούστερο, θα πρέπει να πετάξετε τα περισσότερα αναμνηστικά και μπιχλιμπίδια που έχετε στο σπίτι. Όσο λιγότερα έχετε, τόσο καθαρότερο θα είναι το σπίτι σας. Αν έχετε συλλογή από αγαλματάκια, είναι καλύτερα να τα κρατήσετε πίσω από τις γυάλινες πόρτες μιας βιτρίνας.

Θυμηθείτε τις κουρτίνες

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 10

© bob vila

Πάντα ξεχνάμε τις κουρτίνες, ακόμη κι όταν είναι κυριολεκτικά καλυμμένες με σκόνη (ιδιαίτερα αν είναι συνθετικές). Είναι καλύτερα να τις πλένετε μια φορά τον χρόνο και να τις σκουπίζετε δυο φορές τον μήνα με ένα ακροφύσιο καθαρισμού.

Κλειστά παράθυρα

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 11

© Ozgur Coskun/shutterstock

Αν δεν θέλετε να ξεσκονίζετε συνεχώς τα πάντα, θα πρέπει να συνηθίσετε τα κλειστά παράθυρα. Φυσικά, είναι χρήσιμο να αερίζεται το διαμέρισμά σας αρκετές φορές την ημέρα αλλά μην κρατάτε ανοιχτά τα παράθυρα μέρα και νύχτα αν δεν θέλετε να δείτε μαζεμένη σκόνη.

Καθαρά φυτά

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 12

© Daisies Pie

Τα καθαρά φυτά είναι οι πνεύμονες του σπιτιού που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη σκόνη. Αν πλένετε τακτικά τα φυτά στο μπάνιο, θα καθαρίζουν πιο αποτελεσματικά τον αέρα του χώρου.

Καθαρίστε το χαλί σας με ατμό

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 13

© Oxy-genie

Όσο λιγότερα χαλιά έχετε, τόσο καθαρότερο θα είναι το σπίτι σας. Αν θέλετε να στρώσετε ένα χαλί στο παιδικό δωμάτιο επιλέξτε ένα μικρό και φυσικό (τα συνθετικά συλλέγουν τη σκόνη). Καθαρίστε το με ηλεκτρική σκούπα μια φορά την εβδομάδα και με ατμό μια φορά τον μήνα. Αυτό δεν θα επιτρέψει στη σκόνη να συσσωρευτεί στα βαθύτερα στρώματα του υφάσματος και το χαλί θα είναι ασφαλές ακόμη και για ένα μωρό.

Αποχνουδωτής

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 14

© The Krazy Coupon Lady

Ένα ρολό με συγκολλητική επιφάνεια καταφέρνει να αντιμετωπίσει τη σκόνη στα αμπαζούρ, τα διακοσμητικά μαξιλάρια και άλλες επιφάνειες υφάσματος.

Σφουγγαρίστε

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 15© life should cost less

Αν κάνετε υγρό καθαρισμό στο σπίτι συχνά, θα φανεί πολύ πιο τακτοποιημένο και ο αέρας θα είναι ευχάριστος για την αναπνοή. Το νερό απομακρύνει το 90% της σκόνης. Αν πρέπει να διαλέξετε μεταξύ του στεγνού και του υγρού καθαρισμού, επιλέξτε τη δεύτερη μέθοδο.

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τους τοίχους και την οροφή μια φορά κάθε λίγους μήνες για να αποτρέψετε τη συσσώρευση σκόνης.

Αποθηκεύστε τα ρούχα σε θήκες

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 16

© how to build it

Τα ρούχα, οι κουβέρτες, τα μαξιλάρια των επισκεπτών, οι μάλλινες κουβέρτες, αποτελούν σημαντική πηγή σκόνης στο σπίτι. Για να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα της σκόνης, κρατήστε αυτά τα πράγματα σε ειδικές θήκες ή σακούλες.

Αλκοόλ για τις λάμπες

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 17© The Krazy Coupon Lady

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκόνη από τις λάμπες χρησιμοποιώντας αλκοόλ. Απλά σκουπίστε τες με ένα εμποτισμένο πανί και αφήστε τες να στεγνώσουν. Θα δείτε τη διαφορά.

Γυαλίστε με πανιά

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 18

© Ashley Poskin

Δεν συνιστάται να εφαρμόζεται βερνίκι, κερί  και οτιδήποτε άλλο απευθείας σε έπιπλα και ξύλινες επιφάνειες από όπου πρέπει να απομακρύνετε τη σκόνη. Αν το κάνετε αυτό, η σκόνη θα μαζευτεί γρηγορότερα. Έτσι, είναι καλύτερα να εφαρμόσετε όλα τα καθαριστικά προϊόντα σας σε ένα ύφασμα.

Καθαρίστε τα φίλτρα

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 19

© Climate Control

Όσο λιγότερο συχνά καθαρίζετε τα φίλτρα, τόση περισσότερη σκόνη θα έχετε στο σπίτι. Εάν χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικές σκούπες και συστήματα εξαερισμού με βρώμικα φίλτρα, θα στείλετε τη σκόνη πίσω στον αέρα και θα συσσωρευτεί στις επιφάνειες. Αν θέλετε να αποφύγετε κάτι τέτοιο, καθαρίστε τα φίλτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πανί με μικροΐνες

20 αποτελεσματικά κόλπα για να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα. - Εικόνα 20

© The Krazy Coupon Lady

Ένα καλό πανί με μικροΐνες μπορεί να λειτουργήσει μαγικά. Συλλέγει όχι μόνο τη σκόνη από τις επιφάνειες αλλά επίσης δεν αφήνει τα σωματίδια στον αέρα και πάλι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πανί για κάθε επιφάνεια, από το δάπεδο ως την κορυφή. Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να προσαρμόσετε το πανί στην σκούπα.

 

Advertisement