ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων..

Advertisement

Όλοι νιώθουμε ευγνωμοσύνη στους ηλικιωμένους συγγενείς μας και θέλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βεβαιωθούμε ότι ζουν μια όμορφη ζωή.

Αλλά όταν ένας ηλικιωμένος μεγαλώσει τόσο που δεν μπορεί πια να εξυπηρετηθεί μόνος του, οι επιλογές λιγοστεύουν. Η μια λύση είναι να μείνει με τα παιδιά του. Αλλά δεν είναι όλα τα παιδιά χαρούμενα με αυτή την ιδέα. Η άλλη λύση είναι να καταλήξει σε κάποιο γηροκομείο.

Ο αιδεσιμότατος Κεν Ντούπιν, ιδρυτής της N2Care, για αρκετά χρόνια ψάχνει έναν επαναστατικό τρόπο για να βοηθήσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Που κατέληξε; Σε ένα μικρό, εξοχικό σπίτι που θα επιτρέψει στους ηλικιωμένους να ζουν μόνοι τους, στις αυλές των οικογενειών τους!

Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 1 Περίπου πριν από πέντε χρόνια, ο Dupin και η ομάδα του δημιούργησαν το πρώτο MedCottage, ένα σπίτι 3,5 x 7,5 μέτρων που μοιάζει ακριβώς με ένα μικρό εξοχικό. Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 3

Ονομάστηκε το «σπιτάκι της γιαγιάς», και σκοπός του είναι να διευκολύνει τη μακροπρόθεσμη φροντίδα των ηλικιωμένων. Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 5

Η ιδέα πίσω από το καινοτόμο σχεδιασμό είναι να επιτρέψει την ιδιωτική ζωή του ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας, παρέχοντας του ταυτόχρονα ποιοτική φροντίδα. Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 7 Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί τρία διαφορετικά μοντέλα σπιτιών. Σε κάθε «σπίτι της γιαγιάς» το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι συνδεδεμένα με το κυρίως σπίτι που μένουν τα παιδιά του ηλικιωμένου.

Υπάρχουν επίσης κάμερες στα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού ώστε οι οικογένειες να εξασφαλίσουν ότι ο ηλικιωμένος παραμένει ασφαλής και καλά στην υγεία του.

Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 9 Υπάρχει μια κουζίνα με ένα μικρό ψυγείο, φούρνος μικροκυμάτων και ένα κουτί για να τοποθετεί τα φάρμακα του.   Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 11 Στο υπνοδωμάτιο υπάρχει και μια πολυθρόνα για να κάθεται κάποιος που θα θέλει να προσέχει τον ηλικιωμένο.

Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 13 Το μπάνιο είναι εύκολα προσβάσιμο. Δεν υπάρχουν εμπόδια στη διαδρομή. Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 15 Το δάπεδο έχει κατασκευαστεί έτσι, ώστε να μην χτυπήσει άσχημα ένας ηλικιωμένος που θα χάσει την ισορροπία του και θα πέσει. Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 17

Το σπουδαιότερο είναι ότι αυτές οι κατοικίες θα δώσουν στα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας περισσότερη ελευθερία, χωρίς συμβιβασμούς σε καίριους τομείς, όπως η ασφάλεια και η ανεξαρτησία. Αυτά τα σπιτάκια ίσως να είναι φέρουν το τέλος των παραδοσιακών γηροκομείων.. - Εικόνα 19

Πρόκειται για μια σοβαρή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά γηροκομεία.

 

Advertisement