ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει!

Advertisement

Λένε ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Η Agnes Kasparkova, μια γιαγιά από το χωριό Λούκα της Τσεχίας, είναι το τέλειο παράδειγμα. Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει! - Εικόνα 1 Η 92χρονη γιαγιά εξακολουθεί να δαπανά τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο της, σε αυτό που της αρέσει περισσότερο: Να ζωγραφίζει στα σπίτια του χωριού της παραδοσιακά μοτίβα. Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει! - Εικόνα 3 Η Agnes εργάζονταν ως γεωργός αλλά σταμάτησε πριν από περίπου 30 χρόνια. Από τότε δεν έχει σταματήσει να ομορφαίνει το σπίτι της αλλά και τα άλλα σπίτια του χωριού της.

Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει! - Εικόνα 5

Παρά την εύθραυστα χέρια της, καταφέρνει να φωτίζει με τα σχέδια της τους βαρετούς τοίχους των σπιτιών. Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει! - Εικόνα 7 «Κάνω απλά αυτό που μου αρέσει», λέει ταπεινά. «Προσπαθώ να βοηθήσω τον κόσμο να διακοσμήσει τα σπίτια του». Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει! - Εικόνα 9 Η Agnes προσθέτει ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς να κάνει κάτι. Για αυτό όλη μέρα βρίσκει απασχόληση είτε στο κήπο του σπιτιού της είτε ζωγραφίζοντας τα σπίτια των γειτόνων της. Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει! - Εικόνα 11 Λέει ότι έμαθε την τέχνη της από μια άλλη γυναίκα, την Manakova. Όταν πέθανε, η Agnes αποφάσισε να συνεχίσει το έργο της. Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει! - Εικόνα 13 Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της τέχνης της Agnes είναι το βαθύ γαλάζιο χρώμα, το οποίο λειτουργεί υπέροχα σε αντίθεση με τους λευκούς τοίχους των σπιτιών της Μοραβίας.

Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει! - Εικόνα 15

Πριν ξεκινήσει να ζωγραφίζει κάποιο σπίτι σιγουρεύεται ότι τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει δεν θα είναι φτηνά και χαμηλής ποιότητας. Αυτή η 92χρονη γιαγιά ζωγραφίζει σπίτια. Και είναι απίστευτα καλή σε αυτό που κάνει! - Εικόνα 17 Η Agnes θέλει τα σχέδια της να κρατήσουν τουλάχιστον 2 χρόνια. Όταν αντιληφθεί ότι κάποιο σβήστηκε από τον καιρό, το δημιουργεί ξανά από την αρχή!

Πηγή

Advertisement