ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αυτή η δασκάλα διασχίζει 5 ποτάμια και περπατάει τρεις ώρες για να κάνει μάθημα στους μαθητές της

Advertisement

Η Ελίζαμπεθ Μιράντα, μια δασκάλα από τις Φιλιππίνες, αναγκάζεται να διασχίζει με τα πόδια μια δύσβατη απόσταση τριών ωρών για να φτάσει στο σχολείο. Παρά τον καθημερινό της αγώνα, παραμένει αισιόδοξη ότι οι θυσίες της θα έχουν επίδραση στους μαθητές της και ότι θα δημιουργήσει ένα κύμα αλλαγής στην κοινότητά της.

Αυτή η δασκάλα διασχίζει 5 ποτάμια και περπατάει τρεις ώρες για να κάνει μάθημα στους μαθητές της - Εικόνα 1

Η ηρωική δασκάλα λέει ότι δεν νιώθει κουρασμένη από τις καθημερινές της μετακινήσεις. Μόνο όταν βρέχει η Μιράντα αντιμετωπίζει προβλήματα γιατί τότε τα ποτάμια γίνονται ορμητικότερα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κινδυνεύσει η σωματική της ακεραιότητα.

Δυστυχώς η Ελίζαμπεθ είναι η μόνη δασκάλα που μπορεί να εκπαιδεύσει τα παιδιά που ζουν στη περιοχή Sitio Barogante, μια ιδιαίτερα απομακρυσμένη περιοχή του Οσσιντέναλ Μιντόρο.

Η δασκάλα λέει ότι το ταξίδι διαρκεί περίπου τρεις ώρες, αλλά αξίζει απόλυτα τον κόπο.

Αυτή η δασκάλα διασχίζει 5 ποτάμια και περπατάει τρεις ώρες για να κάνει μάθημα στους μαθητές της - Εικόνα 3

Αν και υπάρχουν ποτάμια που μπορεί εύκολα να διασχίσει, υπάρχουν και κάποια άλλα που δύσκολα περνάει απέναντι χωρίς σωσίβιο. Η δασκάλα δηλώνει ευγνώμων για την βοήθεια που της προσφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής όταν τα ποτάμια πλημμυρίζουν από τις έντονες βροχές και της είναι αδύνατον να τα διασχίσει με τα πόδια.

Αυτή η δασκάλα διασχίζει 5 ποτάμια και περπατάει τρεις ώρες για να κάνει μάθημα στους μαθητές της - Εικόνα 5

Το σχολείο της Μιράντα είναι στην πραγματικότητα μια μικρή καλύβα που στερείται κάθε στοιχειώδη άνεση. Δεν υπάρχει θέρμανση, κλιματιστικό ή προτζέκτορας. Τις περισσότερες φορές η Μιράντα λέει ότι τα παιδιά έρχονται στο σχολείο πεινασμένα. Παρόλα αυτά όμως οι μαθητές της έχουν όρεξη να μάθουν και ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η Μιράντα λέει ότι όταν βλέπει τα χαρούμενα μάτια των παιδιών, νιώθει ότι οι θυσίες της δεν πάνε χαμένες.

Αυτή η δασκάλα διασχίζει 5 ποτάμια και περπατάει τρεις ώρες για να κάνει μάθημα στους μαθητές της - Εικόνα 7

Υπάρχουν στιγμές που η Μιράντα έχει σκεφτεί σοβαρά να τα παρατήσει. Είναι οι στιγμές που το μυαλό της γεμίζει με αμφιβολίες ότι όσο και να προσπαθήσει, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει το μέλλον αυτών των παιδιών προς το καλύτερο. Τι είναι αυτό που της αλλάζει γνώμη;

Η Μιράντα κοιτάζει τους μαθητές της και παίρνει κουράγιο. Η μεγάλη της ελπίδα είναι ότι οι αρχές της χώρας κάποτε θα κατασκευάσουν γέφυρες αλλά και ένα καλύτερο σχολείο για αυτά τα παιδιά.

Παρακολουθήστε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για αυτή την ηρωική δασκάλα:

Πηγή

Advertisement