ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αυτός ο θεραπευτικός σκύλος βοήθησε να επανέλθει ένα εγκεφαλικά παράλυτο παιδί.

Advertisement

Ο Caleb Howard ήταν μόλις 6 ετών, όταν μια μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων τον άφησε με σπασμένα κόκκαλα και μια τραυματική εγκεφαλική βλάβη.

Οι γονείς του δεν ήταν σίγουροι για το πόσο γρήγορα θα μπορούσε να επανέλθει ή αν θα ήταν σε θέση να τα καταφέρει γενικότερα.

Μια μέρα τους πρότειναν να γνωρίσουν στον μικρό τον Colonel, έναν σκύλο που θα δρούσε σαν θεραπευτικό ζώο για τον Caleb. Οι γονείς έψαχναν απεγνωσμένα για μια λύση κι έτσι δέχτηκαν. Το παρακάτω βίντεο δείχνει την κοινή πορεία του Caleb και του Colonel.

Αυτός ο θεραπευτικός σκύλος βοήθησε να επανέλθει ένα εγκεφαλικά παράλυτο παιδί. - Εικόνα 1

Θα δείτε την άμεση ενίσχυση της ευαισθησίας του Caleb και πως αυτή η σχέση έκανε την οικογένεια του να αρχίσει να πιστεύει ξανά πως το παιδί τους θα καταφέρει να επανέλθει.

Ο Caleb έμαθε να έχει τον έλεγχο των χεριών του ξανά, παίζοντας fetch (παιχνίδι που παίζετε μαζί με το σκύλο σας του πετάτε μια μπάλα ή ένα ξύλο και αυτός σας το επιστρέφει) μαζί με τον Colonel και χαϊδεύοντας τον.

Επανέκτησε την κινητικότητα του πηγαίνοντας μικρές βόλτες τον σκύλο και έγινε πολύ πιο δραστήριος σε σχέση με αυτό που ήταν για πολύ μεγάλο διάστημα.

Αυτός ο θεραπευτικός σκύλος βοήθησε να επανέλθει ένα εγκεφαλικά παράλυτο παιδί. - Εικόνα 2

Ο Colonel βοήθησε επίσης τον Caleb να βρει τον ενθουσιασμό και τη χαρά ξανά. Ποιος να φανταζόταν πως αυτός ο πολύ ιδιαίτερος σκύλος θα ήταν το κλειδί για την ανάρρωση του μικρού Caleb! Πριν καν το καταλάβουν οι γονείς και οι γιατροί, ο Caleb έκανε μεγάλα βήματα προόδου, αποδεικνύοντας περίτρανα τη δύναμη των θεραπευτικών ζωών.

Αυτός ο θεραπευτικός σκύλος βοήθησε να επανέλθει ένα εγκεφαλικά παράλυτο παιδί. - Εικόνα 3

Παρόλο που το βίντεο έχει ανέβει στο YouTube το 2009, το μήνυμά του συνεχίζει να είναι πολύ ισχυρό! Τα σκυλιά έχουν πραγματικά θεραπευτικές ιδιότητες!

Δείτε το πολύ συγκινητικό βίντεο παρακάτω και παρακαλούμε κοινοποιήστε το για να μάθουν όλοι πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ζώα!

ita4me

Advertisement