ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Χρήστος Μάντακας: Ο Έλληνας ζεν πρεμιέ των 90s, ο ρόλος του στο Καφέ της Χαράς, το απολλώνιο κορμί και η νέα καριέρα

Advertisement

Στις 20/08 γεννήθηκε ο ηθοποιός Χρήστος Μάντακας, ο οποίος ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 ως μοντέλο και από τη δεκαετία του ’90 δούλευε ως ηθοποιός.

Τον είδαμε στη Λάμψη του Νίκου Φώσκουλου αλλά και σε πολλά άλλα σήριαλ και σε ταινίες. Γοητευτικός, αρρενωπός και καλός ηθοποιός έκανε επιτυχίες αλλά τα τελευταία χρόνια χάθηκε από την ελληνική showbiz.

Με την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης στις αρχές των 90s, ο Χρήστος Μάντακας ασχολήθηκε επιτυχώς με την υποκριτική, ενώ ένας από τους ρόλους που τον έκανε ευρύτερα γνωστό (και βλέπουμε ακόμα και σήμερα λόγω των επαναλήψεων) είναι αυτός του «Αστέρη» στο «Καφέ της Χαράς».Ωστόσο, από το 2012 και τη συμμετοχή του στη σειρά «Οι Βασιλιάδες», αποφάσισε να απέχει από τη δημοσιότητα και να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό τομέα, ενώ μέχρι πρόσφατα έκανε δημόσιες σχέσεις σε γνωστό cocktail bar στο Γκάζι.

Χρήστος Μάντακας: Το μόντελινγκ και η υποκριτική

Ο Χρήστος Μάντακας πήρε το βάπτισμα του φωτομοντέλου από έναν διάσημο Ελληνα σχεδιαστή, ο οποίος στη δεκαετία του ’90 είχε κατακτήσει το Παρίσι αλλά και πολλές άλλες πρωτεύουσες του κόσμου με τα ανδρικά σύνολα του και ιδιαίτερα με τα σικ και σούπερ σέξι ανδρικά εσώρουχά του. Μιλάμε για τον Νίκο Αποστολόπουλο, ο οποίος για αρκετό καιρό είχε βρει στον Μάντακα (με το κορμί-«φέτες») το ιδανικό μοντέλο, ώστε να προωθεί διεθνώς τη δουλειά του.

Ωστόσο ο Χρήστος Μάντακας δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός καλλιτεχνικού… νυμφώνος. Δηλαδή να μη δεχτεί προτάσεις για τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Όπως κι έγινε, αφού πρώτα σπούδασε υποκριτική στο Ωδείο Αθηνών και στη δραματική σχολή του Ανδρέα Βουτσινά στο Παρίσι.

Ο Νίκος Φώσκολος τον βγάζει στο «κουρμπέτι» της τηλεόρασης μέσω της «Λάμψης», δίνοντάς του σε ένα από τα πρώτα επεισόδια της σειράς τον ρόλο «κακού» που επιτίθεται στη Βίρνα Δράκου. Από το 1989, όταν κάνει την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του στη σειρά του Mega «H δίψα» (1989), έως το 2012 και την πιο πρόσφατη στους «Βασιλιάδες», συμμετέχει σε διάφορες δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως είναι οι «Οι μεν και οι δεν», «50-50», «Η πολυκατοικία» «Κάποιος να τη φυλάει», «Το καφέ της Χαράς», στο οποίο υποδύθηκε τον Αστέρη Νεγρεπόντη, πατέρα της κόρης της πρωταγωνίστριας, ο οποίος κατά βάθος είναι gay.

Η γοητευτική παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από το σινεμά (τον είδαμε στην ιδιαίτερη ταινία του Πάνου Κούτρα «Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά») αλλά ούτε και από το θέατρο (μια από τις εμφανίσεις του στο σανίδι ήταν στο έργο «Τσινετσιτά» των Ρέππα – Παπαθανασίου, που ανέβηκε στο θέατρο Αλίκη με τους Τζέση Παπουτσή, Μαρία Καβογιάννη, Κώστα Κόκλα).

Ο γοητευτικός ηθοποιός με τον ερχομό της κρίσης εξαφανίστηκε εντελώς από τον καλλιτεχνικό χώρο και βρήκε επαγγελματική διέξοδο στο nightlife ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων αλλά και αναλαμβάνοντας το μανατζμεντ σε χώρους ψυχαγωγίας της Αθήνας.

Ο Χρήστος ποτέ δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και τόλμησε όταν ήρθε η κρίση να κάνει δουλειές εκτός της υποκριτικής προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, όπως εξάλλου έχουν κάνει και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.

Advertisement