ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει

Advertisement

Οι γενναίοι αυτοί άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σύρουν αυτή την τεράστια μπλε φάλαινα πίσω στη θάλασσα για να της δώσουν μια ευκαιρία στη ζωή. Πάλευαν από τις 11 π.μ. μέχρι το απόγευμα για να διασώσουν αυτό το θαλάσσιο θηλαστικό, αλλά δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Mια φάλαινα μήκους περίπου 18 μέτρων, βγήκε στην ξηρά στην παραλία Popoyo της Nicaragua.

Δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει - Εικόνα 2©Getty ImagesΔεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει - Εικόνα 3©Getty Images

Σύμφωνα με τον Mario Rodriguez, εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος της περιοχής, η φάλαινα βγήκε στα ρηχά νερά κοντά στην ακτή το πρωί της 14ης Νοεμβρίου.

Δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει - Εικόνα 4©Getty Images

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών και των κατοίκων της περιοχής, πέρασαν όλη την ημέρα τους προσπαθώντας να σπρώξουν την τεράστια φάλαινα πίσω στα βαθύτερα νερά. Αλλά οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες. Όταν ο έδυσε ο ήλιος, οι κουρασμένοι διασώστες εγκατέλειψαν την αποστολή τους και η φάλαινα παρέμεινε κολλημένη στη λευκή αμμώδη παραλία.

Δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει - Εικόνα 5©Getty Images

Οι γαλάζιες φάλαινες, που ζυγίζουν πάνω από 200 ​​τόνους και έχουν μήκος περίπου 30 μέτρα, είναι τα μεγαλύτερα ζώα που ζουν στον πλανήτη μας. Σύμφωνα με το wonderopolis.org, η μεγαλύτερη μπλε φάλαινα που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία είχε μήκος 34 μέτρα!

Δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει - Εικόνα 6©Getty Images

Δυστυχώς, η μπλε φάλαινα δεν μπόρεσε να επιβιώσει και την επόμενη μέρα, το τεράστιο θηλαστικό θάφτηκε στην παραλία με τη βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού.

Δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει - Εικόνα 7©Getty ImagesΔεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει - Εικόνα 8©Getty Images

“Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μπλε φάλαινα έχει βρεθεί κατά λάθος στην παραλία Popoyo. Περίπου 30 χρόνια πριν, μια μπλε φάλαινα ξεβράστηκε στην παραλία, και οι ντόπιοι την έκοψαν και μοίρασαν το κρέας της στην κοινότητα,” είπε ο Faustino Moraga Chávez, ένας κάτοικος Rivas της Nicaragua στο La Prensa. Συνεπώς, η προσπάθεια διάσωσης μιας γαλάζιας φάλαινας περίπου 30 χρόνια αργότερα είναι αξιέπαινη. Και υποδεικνύει τη θετική αλλαγή στη στάση των κατοίκων απέναντι στο γιγάντιο θαλάσσιο θηλαστικό.

Δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει - Εικόνα 9©Getty Images

“Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κανείς δεν είχε σκοπό να τη φάει γιατί έχουμε πλέον περιβαλλοντική συνείδηση ​​και γνωρίζουμε ότι κερδίζουμε περισσότερα από τον τουρισμό με τις φάλαινες εδώ”, δήλωσε ο Moraga Chávez στο csmonitor.com.

Δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να σπρώξουν φάλαινα μήκους 18 μέτρων στο νερό πριν πεθάνει - Εικόνα 10©Getty Images

διαφορετικό

Πηγή

Πηγή

Advertisement