ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών

Advertisement

Ο Δημήτρης Μπάσης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γεννήθηκε στην Στουτγάρδη, όπου είχαν μεταναστεύσει για μερικά χρόνια οι γονείς του. Την Ελλάδα τη γνωρίζει για πρώτη φορά στα οκτώ του χρόνια, όταν επιστρέφουν οικογενειακώς σ’ ένα ακριτικό χωριό, το Χέρσο του νομού Κιλκίς. Το Μπάσης, όπως πολλοί γνωρίζουν, δεν είναι το πραγματικό του επίθετο, αλλά καλλιτεχνικό ψευδώνυμο καθώς κανονικά λέγεται Δημήτρης Μπιμπάσης .

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών - Εικόνα 1

Έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο μουσικό στερέωμα, η οποία βασίστηκε αποκλειστικά στο ταλέντο και στην αγάπη του για το τραγούδι.Οι “Ψίθυροι καρδιάς” με την Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους  ήταν το διαβατήριό του Δημήτρη Μπάση για να μπει σε αυτό τον χώρο. Από εκεί και έπειτα άνοιξαν πολλές πόρτες για να απογειωθεί.

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών - Εικόνα 2

Το πρώτο βάπτισμα στη μουσική

Σε ηλικία εννέα ετών αρχίζει να ψέλνει στην εκκλησία του χωριού και στα δώδεκα αρχίζει μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, τα οποία ολοκληρώνει παίρνοντας το πτυχίο του σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Παράλληλα τραγουδά ερασιτεχνικά σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών - Εικόνα 3

Στα είκοσι του, αμέσως μόλις αρχίζει να τραγουδά επαγγελματικά, τον ανακαλύπτει ο Σταμάτης Κραουνάκης αλλά και η δισκογραφική του εταιρεία η Warner, με την οποία υπογράφει αμέσως συμβόλαιο. Για τρεις συνεχείς σεζόν συνεργάζεται με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την ομάδα της, που αποτελείτο από τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου, όπου γράφει τη δική του ιστορία στις μουσικές παραστάσεις υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Ανδρέα Βουτσινά.

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών - Εικόνα 4

Το σπίτι του βρίσκεται στα όρια Κορυδαλλού-Χαϊδαρίου, αλλά τυπικά ανήκει στον Δήμο Κορυδαλλού.

Προσωπική ζωή

Ο Δημήτρης Μπάσης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και όταν παντρεύτηκε κανείς δεν τον πήρε χαμπάρι καθώς ο ίδιος χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα. Επίσης, δε δημοσιοποίησε καμία φωτογραφία του γάμου του ή της προσωπικής του ζωής καθώς θέλει τα πάντα να στρέφονται γύρω από τη δουλειά του.

Ο Δημήτρης Μπάσης είχε πει για το γάμο του: “Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε με τη Μαρία, συμφωνήσαμε και οι δύο ότι θα είναι μια πολύ προσωπική μας στιγμή, την οποία θα ζήσουμε μόνο με δικούς μας ανθρώπους. Δεν θέλαμε να εισβάλει καμία κάμερα, ούτε έντυπα. Νομίζω ότι δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου” είχε πει.

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών - Εικόνα 5

Συνέχισε αποκαλύπτοντας: “Πάνω απ’ όλα είναι η οικογένεια μου. Ξυπνάω το πρωί και η πρώτη μου έννοια ήταν ο γιος μου, τώρα είναι τα παιδιά μου. Όταν δεν δουλεύω, θέλω να τον πηγαίνω εγώ στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, που λείπω, αναρωτιέμαι συνέχεια τι κάνουν τα παιδιά, παίρνω τηλέφωνο να έχω επαφή, μια ενημέρωση. Από εκεί και πέρα η μεγάλη μου αγάπη είναι το τραγούδι, δεν είμαι επιχειρηματίας τραγουδιστής, δεν βγάζω το πρωί το χαρτί και το μολύβι – το τραγούδι δεν είναι μια επιχείρηση για μένα. Ακούω πολλή μουσική, προσπαθώ να ενημερώνομαι, να ψαχτώ ποια θα είναι η επόμενη μου συνεργασία”.

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών - Εικόνα 6

Έχει έναν γιο, που είναι 8,5 χρόνων και έναν 6 ετών. Ως πατέρας έχει αγωνία για το μέλλον τους γιατί θεωρεί ότι είναι… υποθηκευμένο!

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών - Εικόνα 7

Ο Δημήτρης Μπάσης είχε πει:”Πιστεύω ότι παραδίδουμε στις καινούργιες γενιές μια χώρα που πρέπει να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, κι αυτό με στεναχωρεί. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η δική μας η γενιά για να το αλλάξει αυτό εδώ που φτάσαμε. Το πιο σκληρό πράγμα που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε σταματήσει και να ονειρευόμαστε. Παλιά ο κόσμος που περνούσε δύσκολα είχε τουλάχιστον μια ελπίδα. Σήμερα, έπειτα από τέσσερα χρόνια βαθιάς ύφεσης, μοιάζει να έχει χαθεί ακόμη κι αυτό. Αυτό περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία του τόπου: να μας δώσει μια σπίθα ελπίδας”.

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών - Εικόνα 8

Επαγγελματική πορεία

Είκοσι χρονών κάνει τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, αρχικά στο Κιλκίς και κατόπιν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα τον ακούσει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Θα του ζητήσει να κατέβει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Γκάζι, δίπλα στην ΄Αλκηστη Πρωτοψάλτη.

Έχει συνεργαστεί με πολλές δισκογραφικές εταιρείες, όπως: EMI, Minos EMI, Heaven Music, αλλά και με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού: Σταμάτης Κραουνάκης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης, Πασχάλης Τερζής, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας, Χαρούλα Αλεξίου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μελίνα Ασλανίδου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μανώλης Μητσιάς.

Δημήτρης Μπάσης: Τα πρώτα βήματα στην εκκλησία, η κρυφή προσωπική ζωή, ο μυστικός γάμος και η απώλεια 15 κιλών - Εικόνα 9

Τι είχε πει για τον Μητροπάνο

Ο Μητροπάνος ήταν ένας γενναιόδωρος συνεργάτης και καλλιτέχνης, ειδικά με τους τραγουδιστές της νεότερης γενιάς. Αυτό που έχω πάντοτε ως σημείο αναφοράς όταν λέω το όνομα Μητροπάνος, είναι η γενναιοδωρία του πάνω στη σκηνή με τους νεότερους αλλά και η ντομπροσύνη του. Ήταν ένας καλλιτέχνης και άντρας παλιάς κοπής που ο λόγος του ήταν συμβόλαιο. Όταν χρειαζόταν, υπερασπιζόταν ως ηγέτης μιας ομάδας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη του. Ήταν ένας καλλιτέχνης που φρόντιζε πάρα πολύ τους μουσικούς του, ώστε οι συνθήκες δουλειάς τους (ειδικά στις καλοκαιρινές περιοδείες που υπήρχαν πολλά ταξίδια) να ήταν οι καλύτερες. Με απλά λόγια αγαπούσε τους μουσικούς και την ομάδα του και τους φρόντιζε.

View this post on Instagram

Παιχνίδι με τους γιους!

A post shared by Δημήτρης Μπάσης (@dimitrismpasis) on Aug 28, 2019 at 12:05pm PDT

Πώς πήρε την απόφαση ζωής και κατάφερε χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού να χάσει 15 κιλά!

“Κατάλαβα ότι είχα παχύνει πολύ, είχα βάλει 15 κιλά συνολικά, τόσα που έχασα στο τέλος της προσπάθειας είχε πει το 2016. Άρχισα με τη διατροφή. Έκοψα μαχαίρι τη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και φυσικά τις τροφές που περιέχουν τα λεγόμενα κακά λιπαρά. Έτσι μπήκα σε έναν άλλο τρόπο ζωής στη διατροφή μου και μετά από λίγο καιρό άρχισα να βλέπω αποτελέσματα. Μόλις έχασα 15 κιλά, τότε άρχισα να προπονούμε”.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Πηγή

Advertisement