ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έγκυος επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα και στέλνει σε όλους ένα μήνυμα

Advertisement

 

Απίστευτο: Επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα, ενώ ήταν έγκυος

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απίστευτη ιστορία μίας εγκύου που επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα!

Τον Αύγουστο του 2021 η νεαρή γυναίκα, η οποία ήταν έγκυος 18 εβδομάδων, διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε. Αργότερα, υποβληθηκε σε εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη, μια εξωσωματική τεχνική παροχής παρατεταμένης καρδιακής και αναπνευστικής υποστήριξης σε άτομα των οποίων η καρδιά και οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή ποσότητα ανταλλαγής αερίων ή αιμάτωσης για τη διατήρηση της ζωής.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, η νεαρή Νταϊάνα γέννησε το μωρό της στις 31 εβδομάδες.

Έγκυος επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα και στέλνει σε όλους ένα μήνυμα - Εικόνα 1

Η αρχή της περιπέτειας

Στα τέλη Ιουλίου, η Νταϊάνα και ο σύζυγός της Κρις, επισκέφθηκαν το Λας Βέγκας για την επέτειό τους.

Όταν επέστρεψαν, η κοπέλα είχε τρομερό πονοκέφαλο και εξάντληση, κανείς από τους δύο δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ η Νταϊάνα είχε νοσήσει ήδη από κορωνοϊό.

«Ομολογουμένως δεν πίστευα ότι είχα ξανακολλήσει. Και περισσότερο, επειδή στη συγκεκριμένη φάση της εγκυμοσύνης, η κούραση είναι συνηθισμένη», σημείωσε η 28χρονη.

Αμέσως, επισκέφτηκε τον γυναικολόγο της για το προκαθορισμένο ραντεβού και εκείνος σκέφτηκε, ότι πιθανώς ήταν αφυδατωμένη και είχε πρωινές ναυτίες. Όμως, αργότερα ανέβασε δέκατα και της συνέστησε να πάει σε ένα τοπικό κέντρο υγείας.

Έκανε τεστ και βγήκε θετική στον κορωνοϊό, οπότε της συστήθηκε να κάνει ένα τεστ για τα επίπεδα οξυγόνου.

Έγκυος επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα και στέλνει σε όλους ένα μήνυμα - Εικόνα 2

Στις 6 Αυγούστου επέστρεψε στο κέντρο υγείας. Από τότε δεν θυμάται και πολλά από τους επόμενους μήνες. Τις πρώτες μέρες της χορηγούσαν οξυγόνο, αργότερα διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια μπήκε στην εξωσωματική υποστήριξη.

Ήταν η τελευταία ευκαιρία της να ζήσει τόσο εκείνη όσο και το μωρό. Ένα μήνα μετά, ωστόσο, είχε πάθει τρία εγκεφαλικά και μία καρδιακή προσβολή.

Έγκυος επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα και στέλνει σε όλους ένα μήνυμα - Εικόνα 3

Η ιατρική ομάδα εκτιμούσε ότι η Νταϊάνα θα έπρεπε να κουβαλήσει στο σώμα της ακόμη το μωρό της, όσο περισσότερο μπορούσε. Είχε αποσωληνωθεί και ανέπνεε μόνη της πλέον. Φαινόταν, ότι μπορούσε να τα καταφέρει, μέχρι που σταμάτησε να βελτιώνεται η κατάστασή της.

Το γεγονός ότι το έμβρυο μεγάλωνε μέσα της, δυσκόλευε στην προκειμένη περίπτωση την αναπνοή της.

Έτσι προχώρησαν σε καισαρική και το μωρό γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021, στις 31 εβδομάδες. Ο μικρούλης χρειαζόταν κι αυτός οξυγόνο. Πέρασε τρεις εβδομάδες στην κλινική, προτού γυρίσει στο σπίτι.

Έγκυος επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα και στέλνει σε όλους ένα μήνυμα - Εικόνα 4

Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν η Νταϊάνα επέστρεψε κι εκείνη στο σπίτι γερή. Άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις της μέρα με τη μέρα και ακόμη θυμάται την εμπειρία της με τον κορωνοϊό και τι σημαίνει αυτό για την υγεία της.

«Ανησυχώ πολύ. Εχω τρομάξει. Ακόμη δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στο σώμα μου. Δεν είναι αστείο. Δεν είναι κάτι καλό», σημείωσε η Νταϊάνα.

Από αυτήν την τόσο τρομακτική της περιπέτεια η νεαρή γυναίκα ενθαρρύνει όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Πηγή

Advertisement