ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εγκρεμνοί: Βίντεο από ψηλά αποδεικνύει ότι παραμένει η πιο μαγευτική παραλία!

Advertisement

Μπορεί ο μεγάλος σεισμός στη Λευκάδα το Νοέμβριο του 2015 να άλλαξε την εικόνα της, ωστόσο η παραλία Εγκρεμνοί παραμένει μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες στον κόσμο. Ένα χρόνο σχεδόν μετά, η φύση έκανε το θαύμα της, όπως δείχνει ένα βίντεο με drone που γυρίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Εγκρεμνοί: Βίντεο από ψηλά αποδεικνύει ότι παραμένει η πιο μαγευτική παραλία! - Εικόνα 3 Η παραλία ελάχιστα διαφέρει από την κατάσταση προ του σεισμού και παραμένει υπέροχη. H θάλασσα τον χειμώνα βοήθησε με τις κατολισθήσεις των ασβεστολιθικών πετρωμάτων και εξαφάνισε πέτρες και χώματα.

Εγκρεμνοί: Βίντεο από ψηλά αποδεικνύει ότι παραμένει η πιο μαγευτική παραλία! - Εικόνα 5

 

Οι Εγκρεμνοί είναι μία από τις τρεις πιο γνωστές παραλίες της Λευκάδας, μαζί με το Πόρτο Κατσίκι και το Κάθισμα. Βρίσκεται στην νοτιοδυτική Λευκάδα σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη πόλη της Λευκάδας και 4 χιλιόμετρα από το χωριό Αθάνι.

Έχει έκταση περίπου 2 χιλιομέτρων και ξεχωρίζει για τα πεντακάθαρα κρυστάλλια γαλαζοπράσινα νερά της σε συνδυασμό με την παχιά άμμο και το ψιλό λευκό βότσαλο και για τις εντυπωσιακές πλαγιές με τους τεράστιους βράχους που φαίνονται σαν να κρέμονται πάνω από την παραλία, από όπου πήρε και το όνομα της! Το τοπίο παραπέμπει σε Καραϊβική με την παλέτα των χρωμάτων να έχει ξεχυθεί στην παραλία.

Εγκρεμνοί: Βίντεο από ψηλά αποδεικνύει ότι παραμένει η πιο μαγευτική παραλία! - Εικόνα 7

 

Δυστυχώς μετά το σεισμό, πρόβλημα εξακολουθεί να αποτελεί η πρόσβαση στην παραλία καθώς τα περίπου 350 ξύλινα σκαλοπάτια που οδηγούσαν σε αυτή, έχουν καταστραφεί. Έτσι, όσοι θέλουν να κολυμπήσουν στους Εγκρεμνούς,  θα πρέπει να πάρουν καραβάκι για να φθάσουν εκεί.

Απολαύστε το βίντεο:

 

Advertisement