ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα είπε όλα μέσα σε δύο λεπτά: Έχασε τον πατέρα και τον αδερφό του στα Τέμπη και ζητά τα αυτονόητα

Advertisement

Παρά την οργή για τον χαμό πατέρα και αδελφού, ένας νεαρός άνδρας ζητά απαντήσεις στα ερωτήματα που βασανίζουν όλους μας την επόμενη ημέρα της φριχτής τραγωδίας στα Τέμπη.

«Άμα χρειαστεί να κάνετε κάτι θα σας πάρουμε τηλέφωνο πίσω κύριε». Τέσσερις φορές καταγράψανε το όνομά μου και κανείς δεν έχει πάρει ακόμη τηλέφωνο πίσω: Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο νέος που έχασε αδελφό και πατέρα στο δυστύχημα στα Τέμπη – που μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για τους συγγενείς του.

«Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτήν την στιγμή. Έχω χάσει τον αδερφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό, το γνωρίζω», σημείωνει.

Το θέμα είναι κάτι να γίνει για να μην υπάρξουν ξανά τόσα θύματα. Πληρώσανε 50 εισιτήρια «θανάτου», πόσα; πόσοι νεκροί; δεν ξέρω πόσοι είναι καταγεγραμμένοι. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει τίποτα για αυτό. Νέα παιδιά… ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τιποτα για αυτό.

@dnews.gr Παρά την οργή για τον χαμό πατέρα και αδελφού, ένας νεαρός άνδρας ζητά απαντήσεις στα ερωτήματα που βασανίζουν όλους μας την επόμενη ημέρα της φριχτής τραγωδίας στα Τέμπη. #tempi #tragodia #trena #larisa #dnewsgr ♬ πρωτότυπος ήχος – Dnews.gr

Δεν θέλω κάποιος να ερθει να μου δώσει στήριξη, θα στηριχτώ μόνος μου, συνεχίζει. «Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο»

Το μόνο που ζητά είναι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο δυστύχημα, ενώ αρνείται να καταλογίσει το σύνολο των ευθυνών στον σταθμάρχη, τονίζοντας πως όλοι κάνουμε λάθη, αλλά και πώς είναι αδιανόητο ένα λάθος να μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο τόσων ανθρώπων:

Μπορεί κάποιος αύριο να μου πει ότι δεν θα ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα εν έτει 2023; Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο, επειδή έκανε ένα λάθος. Και να πεθαίνουν άλλοι τόσοι. Άνθρωπος είναι, άνθρωποι είμαστε όλοι και μπορεί να κάνουμε ένα λάθος. Τι σημαίνει αυτό; Πώς ένα λάθος θα στοιχίσει την ζωή σας και τις ζωές άλλων ανθρώπων;

Πού είναι τώρα όλοι τους; διερωτάται αναφέρομενος προφανώς στους πολιτικούς. Να μιλήσουνε. Περιμένουν τις εκλογές, για ποιο λόγο; Για ποιο πράγμα; Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα.

Πηγή

Advertisement