ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα

Advertisement

Φορώντας μόνο τα μαγιό τους, αυτές οι Κινέζες θα μπορούσαν να περνούν μια  χαρούμενη μέρα στην παραλία. Είναι όμως έτσι;

Οι είκοσι γυναίκες, οι περισσότερες πτυχιούχες κολεγίων, εκπαιδεύονται σκληρά σε ένα εξοντωτικό Boot Camp από επαγγελματίες σωματοφύλακες για να γίνουν.. σωματοφύλακες.

Οι εκπαιδευτές τις χτύπησαν, τις έσπρωξαν, προσπάθησαν να τις πνίξουν, τις έβαλαν ακόμη και να κουβαλήσουν ένα τεράστιο κορμό δέντρου. Όλα σε ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων που διοργανώθηκε στην πόλη Sanya, στην επαρχία Hainan της Κίνας.

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα - Εικόνα 3

Κάθε εκπαιδευόμενη θα περάσει μέσα από ένα πρόγραμμα 10 μηνών για να αναπτύξει τις δεξιότητές της στην αναγνώριση και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στις πολεμικές τέχνες και στην σχεδίαση επιχειρήσεων.

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα - Εικόνα 5

Η καλύτερη από την τάξη θα συνεχίσει την εκπαίδευση της και μετά τους 10 μήνες στη Διεθνή Ακαδημία Ασφάλειας στο Ισραήλ.

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα - Εικόνα 7

Με την άνθηση της οικονομίας στην Κίνα και την αύξηση του πλούτου η ζήτηση για υπηρεσίες σωματοφύλακα έχει αυξηθεί δραματικά.

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα - Εικόνα 9

Οι απόφοιτες των μαθημάτων μπορούν να προσβλέπουν σε μια καλοπληρωμένη καριέρα αν προσληφθούν από πλούσιους επιχειρηματίες.

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα - Εικόνα 11

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες, επειδή είναι πιο διακριτικές από τους άντρες συναδέλφους τους και επειδή μπορούν να αναλάβουν περισσότερους ρόλους, από γραμματέας μέχρι νταντά.

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα - Εικόνα 13

Για αυτό το λόγο και οι γυναίκες σωματοφύλακες πληρώνονται συχνά πολύ καλύτερα από τους άνδρες συναδέλφους τους- μέχρι και 100 δολάρια την ημέρα – όταν ο μέσος ετήσιος μισθός στην Κίνα είναι μόλις 1.500 δολάρια.

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα - Εικόνα 15

 

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα - Εικόνα 17

 

Εκπαίδευση γυναικών σωματοφυλάκων στην Κίνα - Εικόνα 19

 

Advertisement