ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εκπλήρωσε το τάμα του ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: Κολύμπησε από τη Ρόδο ως τη Σύμη

Advertisement

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κολύμπησε δέκα ώρες και διήνυσε 25 ναυτικά μίλια (σχεδόν 47 χλμ) για να φτάσει λίγο μετά τις 17:00 στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη, εκπληρώνοντας το προσωπικό τάμα του.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, «ο αθλητής έθεσε ως στόχο να διανύσει τα 25 μίλια προκειμένου να παραδώσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μεξικό στον Αρχάγγελο Μιχαήλ της Σύμης.

»Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης και ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας».

Το εγχείρημα είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν σκύλοι-οδηγοί για τυφλούς.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης έχει συμμετάσχει σε πέντε Παραολυμπιακούς Αγώνες και έχει αποσπάσει δέκα μετάλλια (4 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα), δεκατέσσερις παγκόσμιους τίτλους και 24 παγκόσμια ρεκόρ.

Εκπλήρωσε το τάμα του ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: Κολύμπησε από τη Ρόδο ως τη Σύμη - Εικόνα 1

(Φωτ.: facebook / Ιερά Μητρόπολις Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου)

• Πληροφορίες: Ιερά Μητρόπολις Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, orthodoxianewsagency.gr.

Advertisement