ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές

Advertisement

Η κλισέ φράση «Μάθε τέχνη κι άσ’ τηνε» μπορεί να φανεί χρήσιμη σε αυτούς τους celebrities, που σήμερα διαπρέπουν στο χώρο του θεάματος, αλλά έχουν κρεμασμένο στον τοίχο τους και ένα… πτυχίο!

Νίκος Καρβέλας

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 1 Ένας πολύ καλός δικηγόρος θα μπορούσε να ήταν ο Νίκος Καρβέλας που αν και από μικρός ασχολούταν με τη μουσική, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την ίδια σχολή έχει τελειώσει και η Άννα Βίσση…

Γιώργος Καπουτζίδης

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 2

Τρία είναι τα μαθήματα που χρωστάει για να πάρει το πτυχίο του ως δικηγόρος ο Γιώργος Καπουτζίδης: «Μπαίνοντας στη Νομική ήταν σαν να ικανοποιούσα ένα όνειρο των γονιών μου».

Λάκης Λαζόπουλος

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 3

Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει κάνει και μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία στην Κομοτηνή! Τι είχε δηλώσει ο κ. Χαράλαμπος Δημόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Εγκληματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος υπήρξε συμφοιτητής του Λάκη: «Με τον Λάκη συναντηθήκαμε στο πρώτο έτος στην Κομοτηνή, το 1976, ως συμφοιτητές της νεόδμητης τότε Νομικής Σχολής ΔΠΘ, που κατά τον ίδιο η συντετμημένη επωνυμία του πανεπιστημίου μας θα έπρεπε να αποδίδεται ως «Δυστυχώς, Περάσατε Θράκη»»!

Σοφία Μουτίδου

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 4

 Λύεται η συνεδρίαση Θα μπορούσατε να σκεφτείτε τη Σοφία Μουτίδου να τρέχει κάθε πρωί στην Ευελπίδων και να δίνει τις μάχες της στα δικαστικά έδρανα; Όχι; Κακώς. Η Σοφία έχει σπουδάσει Νομική και είναι δικηγόρος και με τη βούλα. Έτσι, άμα λάχει, αναλαμβάνει δράση και τα βρίσκεις μαζί της πολύ σκούρα.Τόσο σκούρα, που μπορεί να χρειαστείς και υπεράσπιση!

Ελένη Φιλίνη

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 5

Τη Νομική Αθήνας έχει τελειώσει και η πάντα όμορφη Ελένη Φιλίνη, άλλο αν η καταξίωση και η επιτυχία ήρθαν από τα φώτα και τις κάμερες.

 

Θεοφανία Παπαθωμά

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 6

Θεοφανία Παπαθωμά: «Σπούδασα δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, τελείωσα, έκανα άσκηση και είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου. Πολύ εύκολα, λοιπόν, θα μπορούσα να σου μιλάω για τις εκκρεμότητες που θα είχα αύριο σε ένα αυτόφωρο ή μια αγωγή στην οποία θα έπρεπε να παραστώ».

Γιώργος Λιάγκας

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 7

Πέτυχε στις Πανελλαδικές και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μάλιστα το πτυχίο του απ’ τη Σχολή Μηχανολογων Μηχανικών. Αντί για μηχανολόγος μηχανικός, παραλίγο να γίνει πιανίστας. Μάλιστα όσο σπούδαζε δούλευε ως πιανίστας σ’ ένα πιάνο-μπαρ της Αθήνας. Εκεί τον εντόπισε ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και τον συμβούλευσε να γίνει δημοσιογράφος.

Δέσποινα Βανδή

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 8

Τη Φιλοσοφική του Αριστοτελείου έχει τελειώσει η Δέσποινα Βανδή. Από εκείνα τα χρόνια κρατάει πάντα όμορφες αναμνήσεις και η ίδια έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι σπουδές της αυτές την έχουν βοηθήσει πολύ και ως άνθρωπο, αλλά και ως επαγγελματία στις πίστες!

Άβα Γαλανοπούλου

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 9

Κλίση στη φιλοσοφία φαίνεται να είχε και η ταλαντούχα Άβα Γαλανοπούλου, που έχει πάρει το πτυχίο της από τη Φιλοσοφική, όπου μάλιστα γνωρίστηκε και με τον Αλέξανδρο Ρήγα, αν και την έχει κερδίσει ευτυχώς η υποκριτική.

Αννίτα Πάνια

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 10

Η Αννίτα Πάνια έχει τελειώσει τη Γαλλική Φιλολογία και μάλιστα παλιότερα έκανε και ιδιαίτερα σε μικρά παιδάκια. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, με τους μαθητές και τις μαθήτριές της έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα επαφή!

 

Ελεονώρα Μελέτη

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 11

Γαλλική Φιλολογία έχει τελειώσει η Ελεονώρα Μελέτη, αν και γενικότερα γνωρίζει και άλλες ξένες γλώσσες.

Κωνσταντίνα Μιχαήλ

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 12

Την απολαμβάνουμε σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις που κάνουν εισπρακτική επιτυχία. Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή!

Ελένη Κρίτα

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 13

Η Ελένη Κρίτα – η «Μαριλένα» στο «Παρά πέντε» έχει δηλώσει: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας μου όντας καθηγητής πανεπιστημίου απαξιούσε την επίδειξη πλούτου, την έβρισκε χυδαία. Με πήγαινε συχνά στο θέατρο κι εκεί μαγεύτηκα, πού όμως να του το ομολογήσω… Έδωσα εξετάσεις στη Φιλοσοφική (και κρυφά στη Δραματική Σχολή), βγήκα αρχαιολόγος, έφυγα στην Ιταλία για μεταπτυχιακά, στριφογύριζα όμως και στο θέατρο».

Μαριλίτα Λαμπροπούλου

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 14

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου έχει δηλώσει σε συνέντευξή της: «Από μικρή μου άρεσαν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, γι αυτό άλλαζα συχνά γνώμη σχετικά με το τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Το θέατρο πάντα μου άρεσε, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το είχα σκεφτεί ως επάγγελμα. Πέρασα στη σχολή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και ξεκίνησα να δουλεύω στο θέατρο όχι ως ηθοποιός, αλλά ως σκηνοθέτις».

Δούκισσα Νομικού

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 15

Πήρε το πτυχίο της από την ΑΣΟΕΕ: «Μικρή ήθελα να γίνω δασκάλα, μετά επηρεάστηκα από τον αδελφό μου, που είχε περάσει ένα χρόνο πριν στη σχολή της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, και άρχισα να ξεφυλλίζω τα βιβλία του. Τα βρήκα ενδιαφέροντα κι έτσι έδωσα εξετάσεις για εκεί».

 

Μιχάλης Μαρίνος

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 16

Οι οικονομικές συμβουλές που έδινε στην Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου του «Παρά Πέντε» ήταν τέτοιες, που θα έπρεπε να μας είχαν υποψιάσει ότι ο γνωστός ηθοποιός έχει τελειώσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Μιχάλης Εμιρλής

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 17

Ο Mr. «Πίπα της ειρήνης» Μιχάλης Εμιρλής είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Γιώργος Μανίκας

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 18

Το μοντέλο Γιώργος Μανίκας έχει σπουδάσει Στατιστική και Ασφαλιστική, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά!

Μαριέττα Χρουσαλά

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 19

Η Μαριέττα Χρουσαλά έχει φοιτήσει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νάντια Μπουλέ

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 20

Η Νάντια Μπουλέ έχει φοιτήσει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Μαρία Μπακοδήμου

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 21 Η Μαρία Μπακοδήμου γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1965 και σπούδασε στο Οικονομικό της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ωστόσο η τηλεόραση την κέρδισε.

Κατερίνα Καραβάτου

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 22 Η Κατερίνα Καραβάτου έχει τελειώσει τη Γαλλική φιλολογία.

Άση Μπήλιου

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 23 Η γνωστή αστρολόγος Άση Μπήλιου έχει τελειώσει τη Γαλλική φιλολογία.

Ράνια Θρασκιά

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 24 Η Ράνια Θρασκιά έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό.

Χάρης Ρώμας

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 25 Ο Χάρης Ρώμας, από την άλλη, εκτός από σεναριογράφος και ηθοποιός, πέρασε και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να φοιτήσει στην Ιατρική ακολουθώντας τον δρόμο του πατέρα του. Ομως, ενώ έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και έχει πάρει το πτυχίο του, ουδέποτε έκανε ειδικότητα αφού τον κέρδισαν η τηλεόραση και το θέατρο.

Νίκη Παλικαράκη

                                      Η Νίκη Παλικαράκη θα μπορούσε να ήταν μια καλή γιατρός, αφού έχει πάρει το πτυχίο της.

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 26

Μιμή Ντενίση 30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 27 Η Μιμή Ντενίση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια εξίσου καλή καθηγήτρια. Η πρωταγωνίστρια του θεάτρου και της τηλεόρασης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών φοίτησε και ο Αλέξανδρος Ρήγας προτού αποφασίσει να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1990.

Αντιγόνη Δρακουλάκη

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 28 Η ηθοποιός Αντιγόνη Δρακουλάκη διαθέτει πτυχίο Θεατρο

Γιάννης Ζουγανέλης

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 29 Έχει δηλώσει ότι η αρχιτεκτονική έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη μουσική – Και στα δύο κυριαρχούν η αισθητική και η αρμονία. Ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει στο συρτάρι του και πτυχίο Αρχιτεκτονικής.

Διονύσης Σαββόπουλος

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 30 Θα μπορούσε να είχε γίνει δικηγόρος. Ευτυχώς έγινε τραγουδοποιός. Ο Σαββόπουλος έδωσε εξετάσεις για να μπει στη Νομική και τα κατάφερε να περάσει το δεύτερο έτος. Σπούδασε για λίγο καιρό (στη Νομική Σχολή του Αριστοτελειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης) αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική με τον Αλέξανδρο Αινειάν, πράγμα πολύ καλύτερο. Τότε αποφάσισε να εγκαταλείψει το πτυχίο και να πάει στην Αθήνα, κι η συνέχεια είναι γνωστή.

Ανδρέας και Θάνος Μικρούτσικος

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 31

Γιώργος Μανίκας

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 32 Ο Γιώργος Μανίκας ξεκίνησε από το χωριό Αντίκυρα της Βοιωτίας για να σπουδάσει Στατιστική Ασφαλιστική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Όμως η σχέση του με μια κοπέλα που εργαζόταν την εποχή εκείνη ως μοντέλο τον κάνει να στραφεί στον χώρο του modeling.

Μιμή Ντενίση

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 33 Πέρασε στο Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Πήρε κανονικά το πτυχίο της κι ας μην ασχολήθηκε ποτέ επαγγελματικά με το αντικείμενο. Πάντως δεν έχασε ποτέ το ενδια­φέρον της για την Ιστορία, κι έτσι ύστερα από τρία χρόνια έρευνας και μελέτης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ξεκίνησε να συλλέγει υλικό για τη δημιουργία της πιο πρόσφατης παράστασής της…

Γιώργος Λιάγκας

30 Έλληνες διάσημοι που πέρασαν με επιτυχία στις Πανελλήνιες και μπήκαν σε κορυφαίες σχολές - Εικόνα 34 Πέτυχε στις Πανελλαδικές και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μάλιστα το πτυχίο του απ’ τη Σχολή Μηχανολογων Μηχανικών. Αντί για μηχανολόγος μηχανικός, παραλίγο να γίνει πιανίστας. Μάλιστα όσο σπούδαζε δούλευε ως πιανίστας σ’ ένα πιάνο-μπαρ της Αθήνας. Εκεί τον εντόπισε ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και τον συμβούλευσε να γίνει δημοσιογράφος. Τώρα πώς του ήρθε του Καραγιάννη να καταλάβει απ’ τον τρόπο που έπαιζε πιάνο ο Λιάγκας ότι θα γινόταν καλός (;) δημοσιογράφος, κανείς δεν ξέρει. Πάντως ο Λιάγκας ακολούθησε τη συμβουλή του. Έκανε πολιτικό και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στο ΣΚΑΪ (που στη συνέχεια μετατράπηκε σε Alpha), ενώ γνωστός έγινε απ’ την παρουσίαση των Lifestyle δελτίων του Star έχοντας στο αυτί του συνεχώς τον Σταμάτη Μαλέλη. (Μετά τηλεπαιχνίδια και πρωϊνάδικα.)

Πηγή

Advertisement