ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ένας αρχαίος κινέζικος πίνακας που προβλέπει το φύλο του μωρού που πρόκειτα να γεννηθεί!

Advertisement

Όλες οι μέλλουσες μανούλες ανυπομονούν να μάθουν το φύλο του παιδιού. Το κακό είναι ότι πρέπει να περιμένουν μέχρι τον τρίτο ή τέταρτο μήνα για να δουν αν τελικά θα κάνουν αγοpάκι ή κοpιτσάκι.

Οι πιο… ανυπόμονες ίσως συμβουλεύονται τα λόγια των παλιών, που συνήθιζαν να συνδέουν το σχήμα της κοιλιάς της εγκυμονούσας με το φύλο του παιδιού.

Αν για παράδειγμα, ήταν μυτερή, ο κλήρος έπεφτε στο… αγόpι!

Αν ήταν στρογγυλή, η οικογένεια περίμενε μια μικρή πριγκίπισσα.

Ένας αρχαίος κινέζικος πίνακας που προβλέπει το φύλο του μωρού! - Εικόνα 1

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι κάνει και ένας παλιός κινέζικος πίνακας, ο οποίος υποτίθεται ότι προβλέπει το φύλο του μωρού. Σύμφωνα με το αρχαίο κινέζικο διάγραμμα, το φύλο εξαρτάται από την ηλικία της μητέρας και τον μήνα σύλληψης του εμβρύου. Συγκεκριμένα, οι αριθμοί που βλέπετε στο οριζόντιο, πάνω μέρος του αντιστοιχούν στην κινέζικη ηλικία της γυναίκας ενώ στην κάθετη στήλη αναγράφεται ο μήνας της σύλληψης. Τα γράμματα g και b σημαίνουν κοpίτσι και αγόpι αντίστοιχα.

Αν αναρωτιέστε την προέλευση του πίνακα, ο μύθος τον θέλει να έχει τις ρίζες του -ούτε λίγο ούτε πολύ- 700 χρόνια πίσω, όταν τον χρησιμοποιούσε μια μεγάλη κινέζικη δυναστεία. Αργότερα, λέγεται ότι βρέθηκε σε βασιλικό τάφο και έτσι ξαναήρθε στην επιφάνεια.

Εννοείται ότι κάτι τόσο παλιό, δεν μπορεί να έχει κάποια επιστημονική βάση. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ περισσότερο για να διασκεδάσετε και να δείτε αν τελικά θα «πέσει» μέσα στην πρόβλεψή του. Εξάλλου, οι πιθανότητες να κάνει μια σωστή πρόβλεψη είναι μισές- μισές, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση!

Πηγή: .mama365.gr

 

Advertisement