ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ένας μαθητής μεταφέρει συμμαθητή του με ειδικές ανάγκες κάθε μέρα στο σχολείο τα τελευταία 3 χρόνια

Advertisement

Κάθε μέρα για τα τελευταία 3 χρόνια, ο 18χρονος Xie Xu ανεβάζει στην πλάτη του ένα συμμαθητή και φίλο του με ειδικές ανάγκες για να τον μεταφέρει στο σχολείο.

Ο φίλος του, ο 19χρονος Zhang Chi, πάσχει από μυϊκή δυστροφία, μια ασθένεια που οδηγεί σε προοδευτική αδυναμία των σκελετικών μυών και, ενδεχομένως, σύντομη διάρκεια ζωής.

Ένας μαθητής μεταφέρει συμμαθητή του με ειδικές ανάγκες κάθε μέρα στο σχολείο τα τελευταία 3 χρόνια - Εικόνα 3

Σύντομα οι δρόμοι των δυο φίλων θα χωρίσουν, αφού θα τελειώσουν το σχολείο και πιθανότατα θα περάσουν σε διαφορετικά κολέγια. Τότε ο Zhang Chi θα πρέπει να σταματήσει να βασίζεται στον φίλο του και να βρει μια λύση μόνος του στο πρόβλημα του.

Ένας μαθητής μεταφέρει συμμαθητή του με ειδικές ανάγκες κάθε μέρα στο σχολείο τα τελευταία 3 χρόνια - Εικόνα 5

Προς το παρόν, ο Xie κάνει τουλάχιστον μια ντουζίνα διαδρομές την ημέρα με το φίλο του στην πλάτη του, διακόσιες ημέρες το χρόνο. Φροντίζει ακόμη και να του φέρνει φαγητό τα μεσημέρια.

Ένας μαθητής μεταφέρει συμμαθητή του με ειδικές ανάγκες κάθε μέρα στο σχολείο τα τελευταία 3 χρόνια - Εικόνα 7

Αλλά αυτή η αφοσίωση εκτείνεται πέρα ​​από τη φιλία: Ο Xie Xu και ο Zhang Chi είναι με διαφορά οι κορυφαίοι μαθητές στην τάξη τους.

Ένας μαθητής μεταφέρει συμμαθητή του με ειδικές ανάγκες κάθε μέρα στο σχολείο τα τελευταία 3 χρόνια - Εικόνα 9

«Ο Xie ασκεί θετική επίδραση και στους άλλους μαθητές, οι οποίοι χάρη στο παράδειγμα του, δεν διστάζουν και εκείνοι να βοηθήσουν το αγόρι που έχει ανάγκη. Με τη βοήθειά όλων των παιδιών ο Zhang έχει χάσει μόνο ένα μάθημα»σχολίασε ο διευθυντής του Γυμνασίου της περιοχής Daxu.

Ένας μαθητής μεταφέρει συμμαθητή του με ειδικές ανάγκες κάθε μέρα στο σχολείο τα τελευταία 3 χρόνια - Εικόνα 11

Μια έκθεση των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα αναφέρει ότι 243.000 παιδιά σχολικής ηλικίας με αναπηρία δεν πηγαίνουν καν στο σχολείο.

Ένας μαθητής μεταφέρει συμμαθητή του με ειδικές ανάγκες κάθε μέρα στο σχολείο τα τελευταία 3 χρόνια - Εικόνα 13

Πηγή

Advertisement