ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία χρησιμοποίησε όμορφους ήχους!

Advertisement

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος, ο Αντόνιο Λα Κάβα, μετά από 42 χρόνια διδασκαλίας αποφάσισε ότι θα πρέπει να κάνει κάτι για τα παιδιά που δεν έχουν κοντά στο σπίτι τους μια βιβλιοθήκη για να δανειστούν βιβλία και να αγαπήσουν έτσι το διάβασμα.
Ένας συνταξιούχος δάσκαλος για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία έκανε κάτι μοναδικό! - Εικόνα 3

Πλησιάζοντας στο κάθε χωριό, αφήνει ένα όμορφο ήχο να ανακοινώσει την άφιξή του. Μόλις ακούσουν τα παιδιά τον γνώριμο πια ήχο τρέχουν με χαρά να υποδεχθούν τον “δάσκαλο” και να δανειστούν το επόμενο τους βιβλίο. Ένας συνταξιούχος δάσκαλος για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία έκανε κάτι μοναδικό! - Εικόνα 5

Ο Αντόνιο ταξιδεύει πάνω από 500 χιλιόμετρα κάθε μήνα χωρίς κανένα κέρδος. Η μόνη του ανταμοιβή;

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία έκανε κάτι μοναδικό! - Εικόνα 7

Το χαμόγελο που βλέπει σχηματισμένο στα πρόσωπα των παιδιών και η ελπίδα του ότι μπορεί να τα βοηθήσει να χτίσουν το μέλλον τους.

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία έκανε κάτι μοναδικό! - Εικόνα 9 Σε μια συνέντευξη του πέρυσι, ο Αντόνιο εξήγησε ότι η εμπειρία του στο σχολικό σύστημα, τον οδήγησε να διδάξει στα παιδιά πως να αγαπούν τα βιβλία και όχι απλά πως να μάθουν να τα διαβάζουν.

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία έκανε κάτι μοναδικό! - Εικόνα 11

“Η ανάγνωση ενός βιβλίου θα πρέπει να είναι χαρά. Όχι καθήκον” είπε.

Ένας συνταξιούχος δάσκαλος για να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία έκανε κάτι μοναδικό! - Εικόνα 13

Ο Αντόνιο όμως δεν μένει μόνο στο να μοιράζει βιβλία. Μαζί με τα βιβλία μοιράζει στα παιδιά και άδεια τετράδια. Ο σκοπός του; Θέλει τα παιδιά να γράφουν στα τετράδια τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες ο Αντόνιο θα διαβάσει και θα αξιολογήσει στο επόμενο ταξίδι του!

 

Advertisement