ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επίγειος άγγελος: Ο 20χρονος ήρωας που έσπασε το τζάμι και έσωσε τον κόσμο μετά τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη

Advertisement

Στον απόηχο της τραγωδίας που βιώνει σήμερα ολόκληρη η Ελλάδα και φυσικά οι συγγενείς των θυμάτων, υπάρχουν και αυτές οι ιστορίες που προκαλούν συγκίνηση και μας δημιουργούν ελπίδα για την ανθρώπινη ύπαρξη.. Ο 20χρονος ήρωας Ανδρέας αψήφησε τον κίνδυνο για τη ζωή του, έσπασε το τζάμι και έβγαλε μέσα από τα συντρίμμια πάνω από 10 άτομα

Ο 20χρονος ήρωας Ανδρέας που έσπασε το τζάμι και έσωσε κόσμο

Ενώ ο τραγικός απολογισμός μεγαλώνει συνεχώς και η αγωνία για τους παγιδευμένους εντείνεται, ήρθε μια ανάρτηση, στο Facebook της γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Έρη Τζιαστούδη, να δώσει ελπίδα αλλά και μια ευχάριστη εικόνα όσο μπορεί δηλαδή να επιτραπεί αυτός ο χαρακτηρισμός από την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τη διοικητική σύμβουλο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ένας 20χρονος φοιτητής ξεχώρισε με την ηρωϊκή ενέργειά του όταν κατάφερε να σπάσει μόνος του το τζάμι και να σώσει τουλάχιστον δέκα νεαρούς, αγόρια και κορίτσια.

Ο λόγος για τον φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι, και αψηφώντας τον κίνδυνο, την τεράστια φωτιά που έκαιγε δίπλα του, θέλησε να σώσει κόσμο. Και τα κατάφερε.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έρης Τζιαστούδη:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη,ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος!

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!»

Πηγή

Advertisement