ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πώς να επιλέξετε την πιο ασφαλή θέση σε 7 δημοφιλή μέσα μεταφοράς

Advertisement

Όταν μετακινούμαστε με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς, στις περισσότερες περιπτώσεις σκεφτόμαστε μόνο την άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ασφάλειά μας, επειδή κάθε μεταφορικό μέσο έχει θέσεις στις οποίες όταν καθόμαστε έχουμε τις λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούμε σε ένα ατύχημα. Φτιάξαμε για εσάς έναν κατάλογο των ασφαλών θέσεων σε 7 διαφορετικά μέσα μεταφοράς, η ασφάλεια των οποίων καθορίστηκε με βάση διάφορες μελέτες και στατιστικές.

Αυτοκίνητο

Πώς να επιλέξετε την πιο ασφαλή θέση σε 7 δημοφιλή μέσα μεταφοράς - Εικόνα 2

Ασφαλείς θέσεις: στο κάθισμα πίσω από τον οδηγό και στη μέση, δεδομένου ότι αυτό το τμήμα του αυτοκινήτου είναι λιγότερο πιθανό να παραμορφωθεί σε μια μετωπιαία σύγκρουση. Επικίνδυνες θέσεις: η θέση του συνοδηγού, διότι σε ένα ατύχημα ο οδηγός αντανακλαστικά προσπαθεί να αποφύγει τη σύγκρουση που έρχεται κατά πάνω του. Έτσι βάζει σε κίνδυνο το άτομο που κάθεται δίπλα του.

Μίνι λεωφορείο

Πώς να επιλέξετε την πιο ασφαλή θέση σε 7 δημοφιλή μέσα μεταφοράς - Εικόνα 3

Ασφαλείς θέσεις: βρίσκονται πίσω από τη θέση του οδηγού, γιατί εκεί υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσετε το κεφάλι σας στο πίσω μέρος του καθίσματος σε ένα απότομο φρενάρισμα. Επικίνδυνες θέσεις: δίπλα στα παράθυρα και στις πόρτες, επειδή τα σπασμένα γυαλιά μπορεί να σας τραυματίσουν στην περίπτωση ενός ατυχήματος. Όπως και σε ένα αυτοκίνητο, είναι καλύτερα να αποφύγετε τη θέση του συνοδηγού.

Τρόλεϊ

Πώς να επιλέξετε την πιο ασφαλή θέση σε 7 δημοφιλή μέσα μεταφοράς - Εικόνα 4

Ασφαλείς θέσεις: στη δεξιά σειρά του διαδρόμου, καθώς η κίνηση που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά κινείται προς τα αριστερά και υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστείτε. Τα καθίσματα στη μέση του λεωφορείου, που βρίσκονται με τις πλάτες τους προς την κατεύθυνση της οδήγησης, θεωρούνται επίσης ασφαλή.     Επικίνδυνες θέσεις: όπως και στα μίνι λεωφορεία, είναι καλύτερα να αποφύγετε τα καθίσματα δίπλα σε παράθυρα και πόρτες για να μην τραυματιστείτε από τα γυάλινα θραύσματα.

Αστικό λεωφορείο

Πώς να επιλέξετε την πιο ασφαλή θέση σε 7 δημοφιλή μέσα μεταφοράς - Εικόνα 5

Ασφαλείς θέσεις: τα καθίσματα που βρίσκονται δεξιά και στη μέση της καμπίνας, με φορά προς την κατεύθυνση της οδήγησης, επειδή είναι πιο μακριά από το ρεύμα της κίνησης που είναι αριστερά. Επικίνδυνες θέσεις: οι δύο πρώτες σειρές καθισμάτων, επειδή σε μία σύγκρουση πιθανόν να μπουν θραύσματα μέσα από το παρμπρίζ. Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις δίπλα στα παράθυρα και στις πόρτες. Η πίσω σειρά των καθισμάτων είναι επικίνδυνη σε περίπτωση χτυπήματος από πίσω.

Τρένο

Πώς να επιλέξετε την πιο ασφαλή θέση σε 7 δημοφιλή μέσα μεταφοράς - Εικόνα 6

Ασφαλείς θέσεις: όσο γίνεται πιο κοντά στη μέση του φορείου. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε το 5ο ή το 6ο βαγόνι, που είναι πιο κοντά στο μέσο της αμαξοστοιχίας, καθώς σε μία πιθανή σύγκρουση τα πρώτα και τα τελευταία βαγόνια είτε παραμορφώνονται είτε ξεφεύγουν από τις ράγες. Επικίνδυνες θέσεις: καθίσματα προς την κατεύθυνση οδήγησης, καθώς υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να πέσετε από τη θέση σας σε ένα απότομο φρενάρισμα.

2. Πλοίο

Πώς να επιλέξετε την πιο ασφαλή θέση σε 7 δημοφιλή μέσα μεταφοράς - Εικόνα 7

Ασφαλείς θέσεις: το κατάστρωμα και οι καμπίνες που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό, επειδή είναι το τελευταίο μέρος του πλοίου που βυθίζεται. Επικίνδυνες θέσεις: οι κατώτερες καμπίνες, αφού στην περίπτωση μιας τρύπας πλημμυρίζουν από παντού και είναι πολύ πιο δύσκολο να βγουν οι επιβάτες.

1. Αεροπλάνο

Οι ειδικοί εξακολουθούν να μην μπορούν να συμφωνήσουν σε ποιο μέρος του αεροσκάφους βρίσκονται οι ασφαλέστερες θέσεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι το πίσω μέρος του αεροπλάνου είναι λιγότερο επικίνδυνο. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι, να θυμάστε τις αρχές ασφάλειας και να ακολουθείτε τους κανόνες συμπεριφοράς που ισχύουν στις δημόσιες συγκοινωνίες. Πώς να επιλέξετε την πιο ασφαλή θέση σε 7 δημοφιλή μέσα μεταφοράς - Εικόνα 8

 

 

Advertisement