ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επιβίωσε στον ωκεανό κάνοντας σωσίβιο το τζιν του

Advertisement

Άντρας που έπεσε από το σκάφος του στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας σώθηκε χρησιμοποιώντας το τζιν παντελόνι του ως σωσίβιο. Ο Γερμανός Arne Murke επιβίωσε για περισσότερες από τρεις ώρες στη θάλασσα μέχρι να περισυλλεγεί από τα σωστικά συνεργεία. Όπως δήλωσε ο ίδιος βρέθηκε στο νερό μετά από βλάβη του σκάφους στο οποίο επέβαινε μαζί με τον αδερφό του. Η θάλασσα είχε δυνατά κύματα και παρασύρθηκε από τα ρεύματα πριν προλάβει να πιάσει το σωσίβιο που πέταξε ο αδερφός του σπεύδοντας σε βοήθεια.

«Ευτυχώς, ήξερα το τέχνασμα με τα τζιν, χωρίς αυτό δεν θα ήμουν εδώ σήμερα, ήταν πραγματικά αυτό που με έσωσε», δήλωσε ο Murke, προσθέτοντας ότι ήταν μια τεχνική που είδε πολλά χρόνια πριν στην τηλεόραση και η οποία του έσωσε τη ζωή.

Ο 30χρονος συμπλήρωσε: «Πήρα μια βαθιά αναπνοή, έβγαλα τα τζιν μου, έκανα κόμπους στο τέλος των ποδιών και έφτιαξα το τζιν, τραβώντας το πάνω από το νερό, εισάγοντας αέρα μέσα και στη συνέχεια πιέζοντάς το κάτω από το νερό – είχα έτσι ένα αυτοσχέδιο σωσίβιο». Τέσσερις περίπου ώρες μετά την πτώση του, εντοπίστηκε από ελικόπτερο της επιχείρησης διάσωσης.

Πηγή

Advertisement