ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επτάχρονος τα έδωσε όλα σε γάμο και μετά κοιμήθηκε επί 11 συνεχόμενες ημέρες

Advertisement

Άλυτο μυστήριο στα ιατρικά χρονικά πιθανότατα θα παραμείνει η περίπτωση ενός μικρού αγοριού από το Κεντάκι των ΗΠΑ, το οποίο κοιμόταν επί 11 συνεχόμενες ημέρες.

Ο 7χρονος Γουάιατ Σο την προηγούμενη ημέρα είχε καταπλήξει τους πάντες με τη ζωντάνια και την ευθυμία του όταν, στον γάμο του θείου του, είχε «κλέψει» από τον γαμπρό τον τελευταίο χορό με τη νύφη.

Την επομένη, η έκπληξη συνεχίστηκε, για τελείως διαφορετικούς όμως λόγους: παρά τις προσπάθειες των γονιών του, ο μικρός δεν ξυπνούσε με τίποτα.

Επτάχρονος ξεσάλωσε σε γάμο και μετά κοιμήθηκε για 11 συνεχόμενες ημέρες - Εικόνα 2

«Προσπαθούσα να τον ξυπνήσω αλλά συνεχώς ξανακοιμόταν» αφηγείται η μητέρα του. «Του φώναζα κι εκείνος ξαναέπεφτε για ύπνο».

Έτσι, οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου τον έβαλαν υπό παρακολούθηση. Με καλώδια συνδεδεμένα στο κεφάλι του, για να καταγράφεται η εγκεφαλική δραστηριότητα, ο Γουάιατ κοιμήθηκε για έντεκα ολόκληρες μέρες.

Επτάχρονος ξεσάλωσε σε γάμο και μετά κοιμήθηκε για 11 συνεχόμενες ημέρες - Εικόνα 3

«Όταν άνοιγε τα μάτια του ήταν σαν να μη βλέπει, σαν να ήταν απών, ήταν τρομακτικό» συνεχίζει η μητέρα του.

Οι γιατροί έκαναν πολλές εξετάσεις στο αγόρι αλλά καμία δεν έδωσε κάποια απάντηση για να λυθεί το μυστήριο. Ακτινογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις και λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες βγήκαν όλες καθαρές. Οι γιατροί απέκλεισαν την πιθανότητα ιών, βακτηρίων, εγκεφαλίτιδας ή εγκεφαλικής μόλυνσης.

Επτάχρονος ξεσάλωσε σε γάμο και μετά κοιμήθηκε για 11 συνεχόμενες ημέρες - Εικόνα 4

Δέκα μέρες αφότου είχε πέσει για ύπνο, οι γιατροί δοκίμασαν ένα νέο φάρμακο. Το αγόρι ξύπνησε την επόμενη μέρα, ωστόσο η ομιλία και οι κινήσεις του παραμένουν περιορισμένες με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι η ανάρρωση είναι πιθανό να πάρει αρκετές εβδομάδες.

Οι γιατροί λένε πως μπορεί ποτέ να μη μάθουν τι προκάλεσε τον πολυήμερο ύπνο του αγοριού, κι έτσι η οικογένειά του επικεντρώνεται στη θεραπεία του και όχι στο συμβάν.

Πηγή : iefimerida.gr

 

Πηγή

Advertisement