ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εστιατόριο στη Γερμανία απαγόρευσε την είσοδο στα παιδιά επειδή «ενοχλούν» τους ενήλικες πελάτες

Advertisement

Ένα εστιατόριο στην γερμανική πόλη Μπιντς, στο νησί Ρύγκεν της Βαλτικής Θάλασσας, απαγόρευσε την είσοδο σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών έπειτα από τις 5 το απόγευμα.

Η απόφαση πυροδότησε τη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο τα παιδιά είναι καλοδεχούμενα σε τέτοιους χώρους.

«Οι πελάτες διαμαρτύρονταν πως θέλουν να έχουν ένα όμορφο δείπνο με ένα μπουκάλι κρασί και κατά καιρούς τα παιδιά το κατέστρεφαν αυτό» λέει ο Ρούντολφ Μαρκλ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Η Κουζίνας της Γιαγιάς» που προέβη στη σχετική απόφαση. «Πετάνε φαγητά από εδώ και εκεί, παίζουν κυνηγητό, φωνάζουν δυνατά, κρύβονται κάτω από τα τραπέζια. Οι πελάτες δεν έχουν πια υπομονή» αναφέρει.

Ο κ. Μάρκλ είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου εδώ και 11 χρόνια και υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά των παιδιών γίνεται χειρότερη κάθε χρόνο. Κατηγορεί τους γονείς, επισημαίνοντας πως δεν ενδιαφέρονται για τη συμπεριφορά των παιδιών τους και δυσαρεστούνται όταν τους λένε να τα ελέγξουν. Η σχετική απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στις 13 Αυγούστου.

«Δεν έχει να κάνει τίποτα με διακρίσεις» τονίζει ο Μαρκλ. «Είναι εστιατόριο, δεν είναι παιδική χαρά» υπογραμμίζει και συμπληρώνει πως ούτε οι ενήλικες μπορούν να έχουν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η απαγόρευση δεν φαίνεται να επηρέασε την επιτυχία του εστιατορίου, το αντίθετο. Ο Μαρκλ αναφέρει μάλιστα πως έχει πάρει μέχρι τώρα σχεδόν 1.200 mail, ειδικά από ανθρώπους που προέρχονται από τη γαστρονομία και την εκπαίδευση, που μάλιστα επιδοκιμάζουν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, την απόφαση του. Ορισμένοι άλλοι ιδιοκτήτες εστιατορίων του έγραψαν ακόμα και ότι σκέφτονται να εφαρμόσουν παρόμοιο κανόνα.

Επιπλέον, τα σχόλια στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook είναι κατά κύριο λόγο θετικά. Ο Μαρκλ επισημαίνει ότι έχει πάρει και μερικές απειλές θανάτου «από ορισμένους τρελούς ανθρώπους. Αλλά αυτά συμβαίνουν, δεν μπορείς να τα πάρεις σοβαρά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εστιατόριο ή καφέ στη Γερμανία προκαλεί δημόσια συζήτηση απαγορεύοντας την είσοδο στα παιδιά. Το 2012 μια ανάλογη απόφαση σε διάσημο καφέ του Βερολίνου προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Η απαγόρευση παιδιών σε δημόσιους χώρους δεν είναι τόσο σπάνια όσο παλαιότερα. Εστιατόρια σε πολλές χώρες δεν τους επιτρέπουν την είσοδο, επικαλούμενα νομικούς λόγους ή ακόμα και λόγους ασφαλείας. Επιπρόσθετα, πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν καθιερώσει ζώνες «χωρίς παιδιά» ή απαγορεύουν ακόμα και τα μωρά στην πρώτη θέση.

Πηγή

Advertisement