ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έβαλαν drag queens σε σχολεία για να διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά και διχάζουν τους γονείς

Advertisement

Μια κίνηση που επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα φύλου και να τα μάθει να αγαπούν την ομορφιά της διαφορετικότητας στη ζωή.

Η ταινία μικρού μήκους Tall Tales with True Queens προσφέρει μια ματιά σε μια εκκολαπτόμενη τάση που αναδιαμορφώνει τον πολιτισμό μας σήμερα.

Το Drag Queen Story Hour είναι μια νέα προσθήκη στα παιδικά τμήματα σε έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών δημόσιων βιβλιοθηκών. Κι ενώ τα μικρά παιδιά τρελαίνονται για τα φωτεινά χρώματα, τα φτερά και τις πούλιες που κοσμούν τα outfits των drag queens και φαίνονται να αποδέχονται το ευρύ φάσμα της ταυτότητας φύλου, ορισμένοι ενήλικες δείχνουν την οργή τους και διαμαρτύρονται έντονα.

«Η ιδέα γι’ αυτή την ταινία ξεκίνησε όταν οι φίλοι μας στο Μπρούκλιν άρχισαν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις εκδηλώσεις των Drag Queen Stories.

Όταν πήγαμε κι εμείς σε μια από αυτές, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε κάποια διαμάχη. Θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή την τρομερή κίνηση, για τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτή, να δούμε τις αντιδράσεις των παιδιών και να μάθουμε τι είναι αυτό που κάνει ορισμένους να εξοργίζονται.

Περάσαμε έναν χρόνο στα γυρίσματα, μαθαίνοντας όλο και περισσότερα πράγματα για την εκδήλωση και γνωρίζοντας περισσότερα για τις κοινότητες που εμπλέκονται σε αυτήν. Κατά τη διαδικασία επεξεργασίας του υλικού, τα Drag Queen Stories είχαν πλέον γίνει πολύ δημοφιλή αλλά ταυτόχρονα όλο και πιο αμφιλεγόμενα. Την ίδια στιγμή που αυξανόταν η δημοφιλία τους αυξάνονταν και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας γι’ αυτά.

Ωστόσο, αυτό που μας γοήτευσε και μας συγκίνησε ήταν η ανταπόκριση των παιδιών στις εκδηλώσεις» λένε οι σκηνοθέτες της ταινίας.

[lifo.gr]

 

Advertisement