ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εξαιρετικά κόλπα για να καθαρίσετε το μπάνιο σας σε ελάχιστο χρόνο

Advertisement

Το να διατηρούμε το μπάνιο καθαρό, είναι δύσκολη υπόθεση και απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Οι αποχετεύσεις που βουλώνουν από τρίχες, οι βρώμικες πόρτες του ντουζ και το καθάρισμα της λεκάνης, δημιουργούν δυσάρεστες αγγαρείες.

Δείτε παρακάτω 7 αποτελεσματικά κόλπα, που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το μπάνιο σας στον ελάχιστο χρόνο.

Καθρέφτες χωρίς γραμμές

7 εξαιρετικά κόλπα για να έχετε το μπάνιο σας πάντα πεντακάθαρο - Εικόνα 2

© depositphotos   © depositphotos

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό διάλυμα για το καθάρισμα του καθρέφτη σας, με μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ψεκάστε με αυτό τον καθρέφτη και σκουπίστε με ένα πανί.

Μια αστραφτερή μπανιέρα

7 εξαιρετικά κόλπα για να έχετε το μπάνιο σας πάντα πεντακάθαρο - Εικόνα 3

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από τα μικρόβια και να κάνετε τη μπανιέρα σας να μοιάζει με καινούργια, είναι να φτιάξετε ένα μείγμα με μισό φλιτζάνι ξίδι, 1 φλιτζάνι οινόπνευμα και 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα. Προσθέστε όλα τα υλικά σε 4 λίτρα ζεστό νερό. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στις βρώμικες περιοχές, αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε.

Καθαρή τουαλέτα

7 εξαιρετικά κόλπα για να έχετε το μπάνιο σας πάντα πεντακάθαρο - Εικόνα 4

© depositphotos   © depositphotos

Ένα συνηθισμένο στοματικό διάλυμα μπορεί να καθαρίσει τέλεια την τουαλέτα σας. Διαλύστε το στοματικό διάλυμα ή οδοντόκρεμα σε νερό, εφαρμόστε το μείγμα πάνω στις βρώμικες επιφάνειες, αφήστε το για μισή ώρα, τρίψτε καλά με τη βούρτσα της τουαλέτας και ξεπλύνετε.

Καθαρά πλακάκια

7 εξαιρετικά κόλπα για να έχετε το μπάνιο σας πάντα πεντακάθαρο - Εικόνα 5

© depositphotos   © depositphotos

Λίγο βαμβάκι βουτηγμένο σε χλωρίνη, θα κάνει τα πλακάκια σας να λάμψουν χωρίς λεκέδες νερού. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα ή οδοντόκρεμα γι’ αυτή τη δουλειά.

Απαλλαγείτε από την σκουριά

7 εξαιρετικά κόλπα για να έχετε το μπάνιο σας πάντα πεντακάθαρο - Εικόνα 6

© depositphotos   © depositphotos

To να απαλλαγείτε από την σκουριά, είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι φαίνεται. Απλά ρίξτε λίγο αλάτι στην σκουριασμένη περιοχή, τρίψτε το και στύψτε λίγο χυμό λεμονιού από πάνω. Ο χυμός λεμονιού αντιδρά με την σκουριά και το αλάτι απορροφά τους λεκέδες σκουριάς. Αφήστε το όλη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί.

Ταβάνι χωρίς σκόνη

7 εξαιρετικά κόλπα για να έχετε το μπάνιο σας πάντα πεντακάθαρο - Εικόνα 7

© depositphotos   © depositphotos

Για ένα ταβάνι χωρίς σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα με μισό μέρος νερό και μισό ξίδι. Βουτήξτε μια σφουγγαρίστρα στο διάλυμα και αρχίστε να καθαρίζετε το ταβάνι.

Καθαρή κουρτίνα μπάνιου

7 εξαιρετικά κόλπα για να έχετε το μπάνιο σας πάντα πεντακάθαρο - Εικόνα 8

© depositphotos   © depositphotos

Σε ένα μπουκάλι αναμείξτε 500ml χλωρίνη για όλες τις χρήσεις και 2 κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων. Ψεκάστε το διάλυμα σε όλη την επιφάνεια της κουρτίνας, αφήστε το για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε. Η κουρτίνα σας θα φαίνεται ολοκαίνουργια.

Πηγή

Advertisement