ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φωτογράφος απαθανατίζει όλo το μεγαλείο των αλόγων

Advertisement

Οι άνθρωποι ανέκαθεν είχαν ένα σπάνιο και μοναδικό δέσιμο με τα άλογα. Τα πρώτα άλογα εξημερώθηκαν κάπου στην Κεντρική Ασία γύρω στο 3500-4000 π.Χ. Δαμάζοντας τα άλογα, ο άνθρωπος μπόρεσε να ταξιδέψει περισσότερο και πιο γρήγορα και να πάει σε μέρη της γης που διαφορετικά δεν θα είχε την ευκαιρία. Επίσης, τα άλογα είναι πολύ χρήσιμα λόγω του μεγέθους και της δύναμής τους. Βοηθούσαν στην ανοικοδόμηση μεγάλων κτιρίων και την μεταφορά βαριών φορτίων.

Βέβαια, εκτός από τις σωματικές τους ικανότητες τα άλογα είναι και τρομερά ευφυή ζώα. Είναι γνωστό, ότι μπορούν να λύσουν απλές μαθηματικές ασκήσεις και να καταλάβουν ένα μεγάλο ρεπερτόριο από λεκτικές εντολές. Επίσης, είναι από τα λίγα ζώα που μπορούν να δημιουργήσουν τόσο ισχυρούς δεσμούς με τον άνθρωπο.

Η Wiebke Haas είναι μια φωτογράφος από την Γερμανία και αυτοχαρακτηρίζεται ως το “κορίτσι- άλογο” και υποστηρίζει, ότι δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε μια μέρα μακριά από τα άλογα. Μετά από 3 χρόνια σπουδών στην φωτογραφία αποφάσισε να ανοίξει την δική της επιχείρηση. Στόχος της είναι να αναδείξει την μοναδική ομορφιά των περήφανων αυτών ζώων. Μέχρι τώρα έχει δημοσιεύσει 3 βιβλία με αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες και έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις εντυπωσιακές εικόνες:

Η Haas πάντα έτρεφε βαθιά αγάπη για τα άλογα και ήξερε, ότι αν ήθελε να είναι ευτυχισμένη στην ζωή της θα έπρεπε να κάνει κάτι που περιλαμβάνει και άλογα.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 1

Όταν τελείωσε το σχολείο είχε δυο επιλογές: Να ξεκινήσει δουλειά σε ένα γραφείο, που θα της παρείχε ασφάλεια και χρήματα να πληρώνει τους λογαριασμούς της ή να κάνει την αγάπη της για τα άλογα και την φωτογραφία επάγγελμα.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 2

Προφανώς έκανε την σωστή επιλογή.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 3

Μετά από 3 χρόνια σπουδών στην φωτογραφία, άνοιξε την δική της επιχείρηση. Βγάζει τις περισσότερες φωτογραφίες μέσα στο στούντιό της με μαύρο φόντο, για να αναδεικνύονται όλες οι λεπτομέρειες των αλόγων.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 4

Κάνει και εξωτερικές λήψεις, για να απαθανατίσει την αλληλεπίδραση των αλόγων με το φυσικό τους περιβάλλον.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 5

Βέβαια, οι φωτογραφήσεις μέσα στο στούντιο είναι οι αγαπημένες της, γιατί πιστεύει ότι έτσι αναδεικνύονται καλύτερα αυτά τα μαγευτικά πλάσματα.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 6

Σύμφωνα με την ίδια, σκοπός της είναι “να κάνει τον θεατή να δει την ίδια εικόνα ξανά και ξανά.” Αποστολή επετεύχθη!

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 7

Για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα η Haas έκανε λήψεις 2-3 μέρες πριν από την λήψη που οραματίστηκε. Σε αυτό το διάστημα μάθαινε και εξοικειωνόταν με την προσωπικότητα των αλόγων.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 8

Υποστηρίζει, ότι το να κατευθύνει και να παρακινήσει ένα συγκεκριμένο άλογο είναι πολύ δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ ικανοποιητικό.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 9

Στα 24 της είναι ήδη πολύ γνωστή και καταξιωμένη παγκοσμίως. Βλέποντας τις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τον λόγο.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 10

Το να έχεις την δική σου επιχείρηση και να ακολουθήσεις μια καριέρα που δεν σου εξασφαλίζει τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά η Haas δεν μετανιώνει για τίποτα.

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 11Πραγματικά υπέροχο!

Φωτογράφος απαθανατίζει όλη την μαγεία των αλόγων στο έργο του. - Εικόνα 12

 

Advertisement