ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φωτογράφος δείχνει τη σκληρή πραγματικότητα του να ζεις σε ένα δωμάτιο 43 τετραγωνικών ποδιών στη Νότια Κορέα

Advertisement

Η Κορέα είναι ευρέως γνωστή για τη διαφορετική κουλτούρα της, τους υπέροχους ουρανοξύστες, το νόστιμο φαγητό και την εξαιρετικά ανεπτυγμένη τεχνολογία. Αλλά ο φωτογράφος της Νότιας Κορέας, Sim Kyu-Dong, μας δείχνει την άλλη πλευρά του νομίσματος, μιλώντας μας για το “Goshiwon” – μια μικροσκοπική, περιορισμένη, φθηνή μονάδα στέγασης όπου ζουν οι φτωχότεροι άνθρωποι της Νότιας Κορέας.

Όπως αποδεικνύεται, χρησιμεύει επίσης ως σπίτι για άτομα που καταλήγουν να ζουν στους δρόμους ή που αντιμετωπίζουν ψυχικά ή σωματικά προβλήματα. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, το “Goshiwon” γίνεται φάρος ελπίδας, όχι απελπισίας.

Σας παραθέτουμε μια συνέντευξη από τον φωτογράφο που εξηγεί τι πιστεύουν οι άνθρωποι για αυτές τις συνθήκες, οι οποίοι συνήθως μπορούν να αντέξουν οικονομικά τέτοια δωμάτια, και το πιο σημαντικό, γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να ζήσουν σε αυτά τα δωμάτια.

Το Goshiwon έχει κατασκευαστεί για σπουδαστές που προετοιμάζονται για διάφορες εξετάσεις

«Τα δωμάτια είναι αρκετά μικρά, μόνο για ύπνο και σπουδές», εξήγησε ο Sim. Ωστόσο, το σημερινό Goshiwon έχει γίνει ένας χώρος διαβίωσης χαμηλού κόστους που δεν απαιτεί προκαταβολή για οποιονδήποτε επιθυμεί να ζήσει εκεί. Ακόμα κι αν θέλετε να νοικιάσετε ένα μικρό στούντιο στη Σεούλ, θα πρέπει να δώσετε μια υψηλή προκαταβολή και το ενοίκιο είναι πολύ ακριβό. Γι ‘αυτό μερικοί άνθρωποι που δεν έχουν πολλά χρήματα ζουν στο Goshiwon για λίγο.

Η διαμονή σε αυτό το μέρος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Τα δωμάτια στο Goshiwon έχουν συνήθως ένα κρεβάτι, ένα γραφείο και μια ντουλάπα για τα πράγματά σας, αλλά όλα τα άλλα μοιράζονται με άλλους κατοίκους. Πρώτα απ ‘όλα, ο ύπνος σε ένα πολύ μικρό κρεβάτι σε κάνει να νιώθεις άβολα. Ακόμα κι αν κλείσετε την πόρτα και μείνετε μόνοι, δεν αισθάνεστε σαν να είστε μόνοι. Ο θόρυβος από τα άλλα δωμάτια και η φασαρία του διαδρόμου είναι αδύνατο να αγνοηθούν. «Ωστόσο, οι πρώτες μου μέρες στο Goshiwon ήταν καλύτερες από ό, τι περίμενα. Θα μπορούσα να ζήσω μια απλή ζωή με λίγα ρούχα και αποσκευές σε ένα μικρό δωμάτιο. Ήταν ένα μέρος που με έκανε να νιώσω τη γοητεία μιας μινιμαλιστικής ζωής», πρόσθεσε ο Sim.

Το Goshiwon είναι μια καλή αρχή.

Ο Sim δήλωσε ότι το Goshiwon μπορεί να φαίνεται σαν ένας τύπος στέγασης που προέκυψε ως εναλλακτική λύση έναντι του υψηλού κόστους ενοικίων στη Σεούλ, αλλά χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί να πάει στη Σεούλ από την πόλη του. “Για αυτόν τον λόγο, μερικοί νέοι, που κάνουν το πρώτο τους βήμα στον πραγματικό κόσμο, ζουν στο Goshiwon μέχρι να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για να νοικιάσουν ένα σπίτι.”

Το κόστος ποικίλλει για κάθε δωμάτιο.

Το κόστος εξαρτάται από την ποιότητα των εγκαταστάσεων. Το Goshiwon στις φωτογραφίες του Sim είναι το φθηνότερο και το ενοίκιο του είναι περίπου 200 $. Άλλα έχουν ελαφρώς καλύτερες εγκαταστάσεις και κοστίζουν περίπου $ 500. Ένα δωμάτιο με μπάνιο είναι πιο ακριβό και συνήθως είναι επιπλέον 5 $. Και ένα δωμάτιο με παράθυρο είναι πιο ακριβό από εκείνο χωρίς. Το ενοίκιο είναι επίσης διαφορετικό ανάλογα με το αν το παράθυρο βλέπει προς ένα διάδρομο ή έξω.

Advertisement