ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φτάσαμε πάλι στα 10.000 ημερησίως: Tα 2 μέτρα που επιστρέφουν άμεσα αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα

Advertisement

 

Μέτρα: Εκτίναξη των νέων μολύνσεων καταγράφηκε μέσα στην εβδομάδα στη χώρα, καθώς την περασμένη Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 9.288 νέα κρούσματα, 1.274 επαναμολύνσεις.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας για την έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται, δήλωσε: «Εδώ και μέρες έχουμε προειδοποιήσει ότι επίκειται μία έξαρση, η οποία οφείλεται στο ότι έχουμε χαλαρώσει και ότι στο δυναμικό των επαφών μας συμμετέχοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις και στις διακοπές. Υπάρχουν δυνατότητες επαφών που δεν υπάρχει η κατάλληλη προφύλαξη, οι οποίες οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα».

Για τα στελέχη Όμικρον 4 και Όμικρον 5, ο κ. Τζανάκης είπε πως «έχουν επικρατήσει σχεδόν πλήρως πλέον, και αυτή τη στιγμή το 30 – 40% του πληθυσμού, υπάρχει μία εικόνα αυξανόμενου δείκτη μεταδοτικότητας, και είναι ο κεντρικός τομέας Αθηνών, όλη σχεδόν η Αττική, ο Πειραιάς, η Κρήτη. Μιλάμε για ένα ποσοστό που έχει ανοδική τάση. Πολλά κρούσματα δεν προσμετρώνται, καθώς δεν να δηλώσουν τα τεστ. Εάν αυτά τα στελέχη ακολουθήσουν το μοτίβο της Όμικρον 2 τότε δεν θα έχουμε πίεση στο υγειονομικό σύστημα», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Αυξημένα κρούσματα σε Μύκονο και Σαντορίνη

Ουσιαστικά επαληθεύτηκε το Imperial College το οποίο σε έρευνά του ανέφερε πως ακόμα και αν έχουμε κάνει τις 3 δόσεις εμβολίου και περάσουμε πρόσφατα Όμικρον μπορεί να κολλήσουμε πάλι.

Να αναφέρουμε πως στην Ελλάδα, οι πιο υψηλοί δείκτες θετικότητας καταγράφονται σε τουριστικούς προορισμούς, ενώ ρεκόρ σημειώθηκε σε Μύκονο με 36,98% και ακολουθεί η Σαντορίνη με 25,32%.

Η Όμικρον 4 και η Όμικρον 5 υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα και όπως φαίνεται το καλοκαίρι δεν θα είναι ήρεμο. Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να επιστρέψουν δύο μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Πρόκειται για τη χρήση μάσκας και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία θα απαιτούνται για την συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ανάλογη εικόνα παρουσιάζει η Ευρώπη, καθώς συγκεκριμένα η Γερμανία ανακοίνωσε σε 24 ώρες 100.000 νέες μολύνσεις ενώ στην Ολλανδία καταγράφηκε αύξηση 64%.

Πηγή: media-insider.gr

 

Advertisement