ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του..

Advertisement

Το όνομά του είναι Μάριους Κεντζιέρσκι, είναι 23 ετών και κατάγεται από την Πολωνία. Είναι καλλιτέχνης, του αρέσουν τα ρεαλιστικά και υπέρ ρεαλιστικά σχέδια των οποίων τα περισσότερα είναι πορτρέτα.

Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 1

Όλα μέχρι τώρα ακούγονται φυσιολογικά. Υπάρχουν χιλιάδες καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο που κάνουν ακριβώς ότι κάνει ο Μάριους. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι όλοι οι άλλοι έχουν.. χέρια. Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 3

Ο Μάριους γεννήθηκε χωρίς χέρια.

Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 5

Αλλά για αυτόν η αναπηρία δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ζήσει το όνειρό του.

Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 7

Ότι δεν μπορεί να παλέψει για αυτά που επιθυμεί περισσότερο. Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 9 Η τέχνη είναι για αυτόν τρόπος ζωής.

Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 11

Ξεκίνησε να ζωγραφίζει πριν από 7 χρόνια και από τότε δεν έχει σταματήσει.

Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 13

Έχει δημιουργήσει συνολικά 700 σχέδια δαπανώντας συνολικά πάνω από 15.000 ώρες. Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 15 Έχει πάρει το 2ο βραβείο για τον «Καλύτερο καλλιτέχνη παγκοσμίως» στη Βιέννη το 2013.

Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 17

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Κρακοβία, στη Βιέννη, στην Οξφόρδη και στο Βρότσλαβ. Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 19 Τα τελευταία του σχέδια τα δημιούργησε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ευρώπη.

Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 21

Δούλευε στους δρόμους του Βερολίνου, του Άμστερνταμ, του Λονδίνου, το Παρισιού, της Βαρκελώνης, της Μασσαλίας, της Βενετίας, της Ρώμης και της Αθήνας. Γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά πρέπει να δείτε πόσο «ζωντανοί» είναι οι πίνακες του.. - Εικόνα 23 Ονομάζει το project του «Ο Μάριους ζωγραφίζει» και προσπαθεί με αυτό να πει στους ανθρώπους ότι όρια υπάρχουν μόνο στο μυαλό μας.

Πηγή

Advertisement