ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιάννης Νέζης: Η αποθέωση του «Κωστάκη» από το «Ρετιρέ», οι υπέρογκες αμοιβές και η αποκατάσταση της αλήθειας

Advertisement

Γιάννης Νέζης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τη ζωή του

Ο ηθοποιός Γιάννης Νέζης, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά «Ρετιρέ», του σπουδαίου Γιάννη Δαλιανίδη. Μάλιστα, ο ρόλος του ήταν ένας από αυτούς που αποθεώθηκαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό

Μετά το τέλος του σήριαλ είχε παίξει και στους «Μικρομεσαίους» αλλά και σε ταινίες της εποχής. Η σειρά προβλήθηκε από τις 19 Σεπτεμβρίου 1990 έως και 6 Ιουλίου 1992. Ο Κωστάκης, κατά κόσμον Γιάννης Νέζης, ήταν ένας από τους υπαλλήλους στα γραφεία της “Kosmos”. Λίγο μετά το Ρετιρέ, τον είδαμε να πρωταγωνιστεί και στη σειρά Μικρομεσαίοι. Εκεί υποδύθηκε τον Γιάννη, ο οποίος είχε το κυλικείο στην εταιρία.

Οι αποκαλύψεις του Γιάννη Νέζη: Η άγωστη ιστορία με τον Σταύρο Παράβα

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του στενού του φίλου, ο Γιάννης Νέζης για πρώτη φορά μιλάει για όλους και για όλα, τονίζοντας πως «ο Σταύρος δεν έφυγε πεινασμένος»! Συγκεκριμένα είχε πει στην Espesso: «Ο Σταύρος έφυγε ξαφνικά. Μία μέρα πριν από τον θάνατό του είχε φέρει τούρτα στη γυναίκα μου και στα παιδιά μας.

Εκτός από κάποιο ελαφρύ εγκεφαλικό και ένα πρόβλημα με την καρδιά του, που του είχε δημιουργήσει ένα πρόβλημα στην κίνηση, ήταν καλοστεκούμενος. Ήταν δε πολύ ευχαριστημένος που το βράδυ του Σαββάτου θα εμφανιζόταν στο Ηρώδειο. Το 2000 βεβαίως που γνωριστήκαμε είχε άλλα προβλήματα. Προσπάθησα πολύ και τον έπεισα να κόψει το ουίσκι -τότε έπινε ένα μπουκάλι- όμως, κάπνιζε πάρα πολύ…».

Δεν χρησιμοποίησα τον Παράβα για να προβάλλω τον εαυτό μου, δεν είμαι ετερόφωτος. Τον Σταύρο δεν τον πήρα στη δουλειά σαν το όνομα που θα μου έφερνε τα λεφτά, για να γίνω φίρμα. Ακόμα και τότε που έβγαινε στα κανάλια και λέγονταν διάφορα κουτσομπολιά σχετικά με την οικονομική του κατάσταση και το υποτιθέμενο δράμα που ζούσε εγώ απείχα. Ποτέ δεν δέχτηκα να προβληθώ εις βάρος του.

Τρία χρόνια πριν συνεργαστούμε είχε πάρει δάνειο 15.000.000 δρχ. και αυτό -φαίνεται εξάλλου και από σχετικά έγγραφα- πληρώθηκε το 2001 από τα χρήματα της θεατρικής δουλειάς που κάναμε εκείνη τη σεζόν. Το δάνειο ήταν για το σπίτι που είχε στη Συγγρού, που ήταν υποθηκευμένο. Μετά το πούλησε, πήρε τα χρήματα, αγόρασε ένα άλλο μικρότερο διαμέρισμα και τα υπόλοιπα τα επένδυσε στο σπίτι στο Λυγουριό.

Εμείς κάναμε παραστάσεις που συνήθως ήταν επιδοτούμενες από το υπουργείο. Δεν είχαμε οικονομικά προβλήματα» ξεκαθαρίζει ο κ. Νέζης: «Ακόμα και ο τότε υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος μας είχε δώσει 40.000.000 δρχ.

Ωστόσο, έβγαιναν εφημερίδες αλλά και συγκεκριμένες εκπομπές με κραυγαλέους τίτλους του τύπου «ο Παράβας είναι άνεργος και πεινάει!». Αυτά γίνονταν την εποχή που είχαμε ήδη δεκαπέντε παραστάσεις κλεισμένες».

Advertisement