ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γονείς 4 παιδιών υιοθέτησαν κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες και τον αδερφό της

Advertisement

«Η υιοθεσία δεν έχει να κάνει με το πόσα παιδιά χρειάζεσαι εσύ, αλλά με το πόσα παιδιά χρειάζονται εσένα», λέει η Holli Beckett, μια μαμά 6 παιδιών πλέον, τα 3 από τα οποία είναι υιοθετημένα.

Το ταξίδι των Beckett στον κόσμο της υιοθεσίας ξεκίνησε αφού γεννήθηκε το 3ο τους παιδί, η Oma. «Ήταν ένα θαύμα», λέει η 40χρονη Holli, καθώς θυμάται πως  ένιωσαν όταν στον πρώτο κρίσιμο υπέρηχο δεν είχαν ακούσει τον χτύπο της καρδιάς της. Τελικά, η μικρούλα τους έκανε τη χάρη και λίγους μήνες μετά ήρθε στον κόσμο.

«Νιώσαμε τόσο ευλογημένοι», λέει ο 44χρονος Robert, «που αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε κι άλλα παιδιά για να ανταποδώσουμε αυτή την ευλογία».

Οι δυο τους έκλεισαν 20 χρόνια γάμου κι έχουν αποκτήσει 3 παιδιά μαζί. Τον τελευταίο χρόνο, όμως, η οικογένειά τους μεγάλωσε αρκετά αφού υιοθέτησαν ακόμα 3. Το ένα από αυτά, είναι ένα έφηβο αγόρι που φοιτά στο σχολείο όπου δουλεύουν ο Robert και η Holli. Τα άλλα δύο είναι ένα 10χρονο κορίτσι με ειδικές ανάγκες – πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Klippel-Feil – και ο 5χρονος αδερφός της.

«Όταν ένας μαθητής στο σχολείο μας βρέθηκε σε δύσκολη θέση με το ανάδοχο σπίτι του», λέει ο Robert, «ήρθε ο υπεύθυνος της πρόνοιας και ήμουν μόνος στο γραφείο. ”Ο Τζο δεν έχει σπίτι”, μου είπε και του λέω “Θα τον πάρω εγώ μαζί μου”. Γίναμε εμείς ανάδοχοι γονείς του και όταν ένιωσε ο ίδιος άνετα μαζί μας, τον υιοθετήσαμε».

«Πήγαμε ως την Κολομβία να γνωρίσουμε τη Μαρία», θυμάται η Holli, «ένα κορίτσι με εκ γενετής προβλήματα που, εξαιτίας τους, η οικογένειά της την είχε αφήσει στη μοίρα της. Μαζί της ήταν και 5χρονος αδερφός της που τον φρόντιζε πια εκείνη. Η Μαρία ήταν πολύ ζεστή μαζί μας, αλλά εκείνος ήταν επιφυλακτικός. Τελικά όλα πήγαν καλά και ήρθαν μαζί μας στο νέο τους σπίτι. Εδώ η Μαρία λαμβάνει τη φροντίδα που είχε στερηθεί, ενώ ο μικρός έχει προσαρμοστεί πάρα πολύ γρήγορα».

«Καμιά φορά μας λένε πόσο τυχερά είναι αυτά τα παιδιά», λέει ο Robert, «μα η αλήθεια είναι ότι εμείς νιώθουμε πιο τυχεροί από εκείνα».

Πηγή : mama365.gr

 

Πηγή

Advertisement