ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

H καλύτερη παραλία του κόσμου που αποθέωσε το Forbes.. είναι στην Ελλάδα και η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου

Advertisement

Πασίγνωστο διεθνές ΜΜΕ αποθεώνει ελληνική παραλία χαρακτηρίζοντάς την ως την καλύτερη παραλία του κόσμου.«Ξεχάστε τα καυτά καλλίγραμμα κορμιά που στέκονται μπροστά σε αμμώδεις λόφους και “πειραγμένα” γαλάζια νερά από τα φίλτρα του Instagram. Η καλύτερη παραλία στον κόσμο βρίσκεται στην Κρήτη και είναι ο Κομμός» Αυτό αναφέρει σε μεγάλο αφιέρωμα για την καλύτερη παραλία του κόσμου το Forbes και η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 3cretanbeaches

«Η θέα με εξέπληξε: ένας ορίζοντας μπλε ουρανού, κατέληγε σε ένα τόξο λευκόχρυσης άμμου, περιτυλιγμένο από καταπράσινα πεύκα και πλαισιωμένο από το μπεζ των οροσειρών, χαρακτηριστικό του πανέμορφου νησιού» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου Άντονι Γκραντ.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 52811

Η θέα της παραλίας από το μικρό μοναστήρι όπου σταμάτησε για να ρωτήσει για οδηγίες, τον μάγεψε, αφού, όπως αναφέρει έμοιαζε σχεδιασμένη έτσι ώστε να εξάψει τον θαυμασμό του ταξιδιώτη, με φόντο την ακατοίκητη νησίδα Παξιμάδια.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 72811

Αυτή η παραλία δίνει την αίσθηση ενός μέρους γεμάτου από φύση στο άκρο της γης και διαθέτει τοπίο που δε μπορεί να συγκριθεί με άλλες παραλίες της Ευρώπης και στο οποίο δε μπορείς να αντισταθείς, αναφέρει ο συντάκτης.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 9cretanbeaches

Ο Κομμός, βρίσκεται στη νότια άκρη του κόλπου της Μεσαράς, απέχει 66 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, και περίπου 2 χλμ. περίπου από τα Μάταλα και 10 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 11matala-holidays

Ο Κομμός κατά την αρχαιότητα ήταν το λιμάνι της Φαιστού και δίπλα στην παραλία θα συναντήσετε σήμερα ερείπια της αρχαίας πόλης.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 13cretanbeaches

Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια σε έκταση παραλία χωρισμένη νοητά σε δύο τμήματα. Το βόρειο τμήμα της παραλίας που ονομάζεται και Ποταμός, είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες που επιλέγουν ως προορισμό και γυμνιστές.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 15cretanbeaches

Είναι μια απομονωμένη παραλία, καθόλου οργανωμένη, ενώ τριγύρω δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ούτε υποδομές εστίασης, καθώς η περιοχή αυτή έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη αρχαιολογική ζώνη.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 17matala-holidays

Τριγύρω υπάρχουν μόνο πολλά αλμυρίκια και κέδροι που προσφέρουν τη σκιά τους στους κατασκηνωτές καθώς και μερικοί αμμόλοφοι. Αντίθετα με το βόρειο, το νότιο τμήμα της παραλίας είναι άρτια οργανωμένο, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και ναυαγοσώστη.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 19cretanbeaches

Kαι τα δύο τμήματα της παραλίας του Κομμού έχουν άμμο, καθαρά νερά και μεγάλα, λεία βράχια μέσα στη θάλασσα, ενώ, όπως συμβαίνει σε όλες τις παραλίες της περιοχής, η παραλία είναι ανοιχτή στους ισχυρούς δυτικούς ανέμους, οι οποίοι προκαλούν μεγάλο κυματισμό.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 21matala-holidays

Την παραλία αυτή επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα για να γεννήσουν τα αυγά τους, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ενώ κάθε χρόνο η παραλία ελέγχεται από τον οργανισμό Archelon, τον οργανισμό που ασχολείται με την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Αν βρεθείτε στον Κομμό μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην Κρήτη, με θέα τα νησάκια Παξιμάδια. Επίσης, μπορείτε να δείτε τον Βόλακα, ένα τεράστιο βράχο που βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλία.

H καλύτερη παραλία του κόσμου.. είναι στην Ελλάδα - Εικόνα 23cretanbeaches

Ο βράχος αυτός, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι ο βράχος εκείνος που πέταξε ο Κύκλωπας Πολύφημος στον Οδυσσέα για να εμποδίσει την διαφυγή του από το νησί, όπου τον κρατούσε αιχμάλωτο μαζί με τους συντρόφους του.

Απολαύστε το βίντεο:

 

 

Advertisement