ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η φυλή αλόγων με τα τόσο όμορφα άλογα που μοιάζουν με ψεύτικα!

Advertisement

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα άλογα, με το όμορφο τρίχωμα τους, το επιβλητικό ανάστημα τους και τον μεγαλοπρεπή διασκελισμό τους, είναι τα πιο όμορφα ζώα του πλανήτη.

Φυσικά δεν είναι όλες οι φυλές αλόγων ίδιες. Υπάρχουν 1000 διαφορετικές φυλές αλόγων που το ύψος τους ξεκινάει από τα 50 εκατοστά και φτάνει τα 180 εκατοστά.

Μια από αυτές τις φυλές όμως ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.

Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 1Τα συγκεκριμένα άλογα ονομάζονται curlies (σγουρά) λόγω του τριχώματος τους που είναι όντως σγουρό!

Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 2Τα άλογα αυτής της φυλής θεωρούνται «υποαλλεργικά», λόγω της έλλειψης μιας πρωτεΐνης στο τρίχωμά τους που θα μπορούσε να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους. Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 3Το πυκνό τρίχωμα τους τα προστατεύει από το τσουχτερό κρύο του χειμώνα. Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 4Το πιθανότερο είναι ότι δεν τα έχετε ξαναδεί ποτέ.

Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 5Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι μια καινούργια φυλή.

Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 6Για την ακρίβεια η καταγωγή τους αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των ειδικών για πάρα πολλά χρόνια.

Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 7Σγουρά άλογα υπάρχουν ζωγραφισμένα επάνω σε κινεζικά έργα τέχνης που χρονολογούνται το 161 μ.Χ. ενώ την παρουσία τους κατέγραψε και ο Κάρολος Δαρβίνος στη Νότια Αμερική τον 19ο αιώνα. Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 8Για τους Ινδιάνους Σιού τα άλογα αυτής της φυλής θεωρούνταν ιερά και προορίζονταν μόνο για τους αρχηγούς και τους μάγους. Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 9Ανεξάρτητα από την καταγωγή τους πάντως τα Σγουρά άλογα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 10 Υπέροχα!

Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 11

Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 12

Υπάρχει μια φυλή αλόγων με σγουρό τρίχωμα, τόσο όμορφα που μοιάζουν με ψεύτικα! - Εικόνα 13

Δείτε το βίντεο

 

Advertisement