ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ιστορία των 100 εγκαταλελειμμένων αλόγων που σώζονται από μια ομάδα ηρωικών γυναικών

Advertisement

Το 2006, σχεδόν 100 άλογα εγκαταλείφθηκαν σε ένα έρημο νησί στην Ολλανδία.

Ένα τεράστιο κύμα από θύελλα έσπρωξε νερό από την θάλασσα πάνω στο νησί, λίγο έξω από τα αναχώματα του Marrum μια πόλη 100 χιλιόμετρα από το Άμστερνταμ. Δεκαεννιά άλογα πνίγηκαν ή πέθαναν επειδή τα άφησαν στο λασπωμένο ύψωμα που έχει μετατραπεί σε νησί.

Ο διεθνής τύπος άρχισε να παρακολουθεί την διάσωση των αλόγων στην Ολλανδία αν και οι αρχές συνέχισαν να αδιαφορούν. Οι διασώστες ήθελαν να  απομακρύνουν το κοπάδι από τα χώματα που υποχωρούσαν και να τα οδηγήσουν σε ασφαλές έδαφος ενώ αυτοί ήταν έφιπποι. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι αυτό μπορούσε να γίνει με ασφαλή, ελεγχόμενο τρόπο.

Τότε, στις 3 Νοεμβρίου, 2006, έγινε ένα θαύμα. Εκείνη την ημέρα τα νερά αναμένονταν να σηκωθούν και πάλι απειλώντας να καταστρέψουν τα άλογα. Εν τω μεταξύ αυτά εξαντλούνταν λεπτό με λεπτό και ήταν έτοιμα να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Αλλά πάνω στην ώρα εμφανίστηκε η αγγελία στο Friesian horse forum: ‘Άλογα και αναβάτες ζητούνται …Μόνο έμπειροι ιππείς και άλογα που δεν φοβούνται το νερό’ θα μπορούσαν να επιχειρήσουν μια τόσο επώδυνη διάσωση.

Όλες γυναίκες, οι — Susan, Micky, Antje, Hinke, Christina, και  Fardow — άκουσαν το κάλεσμα. Συναντήθηκαν την άλλη μέρα για να οδηγήσουν τα άλογα σε ασφαλές μέρος.

Στο βίντεο στο τέλος θα δείτε τις ηρωικές γυναίκες που με κίνδυνο της ζωής τους κατάφεραν να σώσουν τις ζωές των αλόγων.

Το 2006, η Great Netherlands Horse Rescue ταρακούνησε την χώρα και τον υπόλοιπο κόσμο. Μια άγρια θύελλα χτύπησε μια πόλη έξω από το Άμστερνταμ, αφήνοντας ένα κοπάδι από 100 άλογα πάνω σε ένα κομμάτι λασπωμένης γης.

100 άλογα εγκαταλελειμμένα σε νησί σώζονται από μια ομάδα ηρωικών γυναικών - Εικόνα 1

Τρεις μέρες τα άλογα έμεναν παγιδευμένα στο μικρό κομμάτι γης που είχε μετατραπεί σε νησί κατά την διάρκεια της νυχτερινής καταιγίδας. Καθώς ο κρύος αέρας και η βροχή έπεφτε πάνω τους αυτά μαζεύτηκαν κοντά το ένα στο άλλο και ήλπιζαν μόνο σε ένα θαύμα.

100 άλογα εγκαταλελειμμένα σε νησί σώζονται από μια ομάδα ηρωικών γυναικών - Εικόνα 2

Ο διεθνής τύπος αποκάλυψε τις αποτυχημένες απόπειρες για να σωθούν τα άλογα. Τότε μια δημοσίευση εμφανίστηκε σε ένα forum για άλογα που ζητούσε έμπειρους ιππείς και άλογα που δεν φοβούνται το νερό. Θα είχαν συνάντηση την επόμενη ημέρα σε μια τελευταία προσπάθεια να τα σώσουν.

100 άλογα εγκαταλελειμμένα σε νησί σώζονται από μια ομάδα ηρωικών γυναικών - Εικόνα 3

Η 40χρονη Norma Miedema είναι η αφανής ήρωας της διάσωσης. Ήταν η πρώτη που ήρθε σε επαφή με τις αρχές και αρνήθηκε να κάνει πίσω μέχρι να σωθούν τα άλογα.

100 άλογα εγκαταλελειμμένα σε νησί σώζονται από μια ομάδα ηρωικών γυναικών - Εικόνα 4

Αρκετές γυναίκες έφιππες οδήγησαν τα ζώα σε ασφαλή τόπο 300 μέτρα πιο πέρα και όλα τα άλογα, εκτός από ένα ακολούθησαν χωρίς δισταγμό.

100 άλογα εγκαταλελειμμένα σε νησί σώζονται από μια ομάδα ηρωικών γυναικών - Εικόνα 5

Η Norma, που κατέληξε με πνευμονία, ήταν παρούσα την ημέρα της διάσωσης, για να βοηθήσει στην μεταφορά.

100 άλογα εγκαταλελειμμένα σε νησί σώζονται από μια ομάδα ηρωικών γυναικών - Εικόνα 6

Οι έξι γυναίκες ηλικίας από 19-40, τιμήθηκαν από την κυβέρνηση για την γενναιότητα τους και το κουράγιο τους. Διακινδύνευσαν την ζωή τους ιππεύοντας στα παγωμένα νερά και την επικίνδυνη περιοχή.

Το τελευταίο άλογο σώθηκε συνοδευόμενο αφού δεν είχε  δύναμη και κατέρρευσε μόλις έφτασε στην ακτή. Οι κτηνίατροι το ανέλαβαν αμέσως.

Τα άλογα και οι ηρωίδες τιμήθηκαν αργότερα για το θάρρος τους στο Marrum της Ολλανδίας. Να είναι καλά οι άνθρωποι που έσωσαν τα άλογα και δεν το θεώρησαν ακατόρθωτο να γίνει.

 

Advertisement