ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της μέσα σε ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων που πρέπει να μας προβληματίσουν (video)

Advertisement

Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανότατα το πιο γνωστό περιβαλλοντικό πρόβλημα της γενιάς μας. Πρόκειται για την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της άσχημης κατάστασης του περιβάλλοντος.

Ένα από τα πιο γνωστά θέματα είναι η αλλαγή του κλίματος, όπου η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική.

Λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, τα μεγάλα κομμάτια πάγου που κάλυπταν εκτάσεις του βορρά, μοιάζουν κυριολεκτικά να λιώνουν, δείχνοντάς μας πως η αλλαγή στο κλίμα είναι πραγματική και ο κόσμος μας αλλάζει δραματικά.

Οι επικριτές υποστηρίζουν πως η αλλαγή του κλίματος είναι ένα υπερεκτιμημένο θέμα και πως τα αποτελέσματά του δεν θα είναι ορατά μέχρι τον επόμενο αιώνα. Το παρακάτω βίντεο από τους Extreme Ice Survey (EIS) αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Η ομάδα ιδρύθηκε από τον Lames Balog το 2007 και εγκατέστησε κάμερες γύρο από τον παγετώνα Mendenhall στο Juneau της Αλάσκα.

Έφτιαξαν μια time-lapse παρουσίαση που δείχνει με αρκετά κατανοητό τρόπο την αλλαγή που έχουν υποστεί οι παγετώνες και πως έχουν χαθεί μέσα σε 8 χρόνια. Ο συμβολισμός είναι πως ο κόσμος όπου ζούμε μπορεί να αλλάξει τρομερά μέσα σε λίγο χρόνο.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Πηγή

Advertisement