ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού είναι μια και μοναδική και δεν είναι για όλους

Advertisement

Το οριγκάμι (origami) είναι η καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού. Είναι επινόηση των Ιαπώνων (折り紙, ‘όρι’, δίπλωμα, ‘κάμι’, χαρτί). Το οριγκάμι χρησιμοποιεί το δίπλωμα χαρτιού για την κατασκευή ποικίλων καλλιτεχνημάτων χωρίς να επιτρέπεται το κόψιμο του χαρτιού.

Το οριγκάμι εξασκούνταν ήδη από την εποχή Edo (1603-1867). Σε αντίθεση με το οριγκάμι, το κόψιμο του χαρτιού επιτρέπεται στο kirigami.

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού (origami) - Εικόνα 2

Το origami δεν χρησιμοποιείται μόνο ως εικαστική τέχνη και τρόπος διασκέδασης, αλλά έχει εφαρμογές και σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αρχιτεκτονική, η ιατρική (ως μέθοδος θεραπείας) κ.α. Το χαρτί που χρησιμοποιείται για το origami μπορεί να είναι οποιοδήποτε τετράγωνο χαρτί. Υπάρχουν όμως και ειδικά χαρτιά, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά, αφού δεν σκίζονται και έτσι τους δίνουμε πιο εύκολα τη φόρμα που θέλουμε. Κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους και χρώματα ανάλογα με τα μοντέλα που θέλει κανείς να φτιάξει. Οι τεχνικές που υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει έργα origami είναι πολλές και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται, νέες ιδέες και μέθοδοι προκύπτουν.

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού (origami) - Εικόνα 3

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού (origami) - Εικόνα 4

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού (origami) - Εικόνα 5

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού (origami) - Εικόνα 6

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού (origami) - Εικόνα 7

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού (origami) - Εικόνα 8

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού (origami) - Εικόνα 9

Η τέχνη του διπλώματος χαρτιού (origami) - Εικόνα 10

Πηγή

Advertisement