ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο έχει 33 μέτρα βάθος και περιέχει 2,5 εκατομμύρια νερό..

Advertisement

Αν θέλετε να νοιώσετε την εμπειρία μιας βαθιάς κατάδυσης χωρίς να ξανοιχτείτε στο πέλαγος, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Nemo 33, την βαθύτερη πισίνα στον κόσμο.

Η Nemo 33 βρίσκεται στις Βρυξέλλες, και είναι ίσως το ιδανικό μέρος για να εκπαιδευτούμε στις καταδύσεις ή απλά να βελιώσουμε τις ικανότητές μας πριν βουτήξουμε στη θάλασσα. Η πισίνα έχει 33 μέτρα βάθος και περιέχει 2,5 εκατομμύρια λίτρα 33οC ζεστό νερό. Είναι πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο των Βρυξελλών και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να δοκιμάσουν μια βουτιά με εκπαιδευτές οι οποίοι παρέχουν κατάρτιση, εάν είστε αρχάριος.

Η πισίνα δημιουργήθηκε από το Βέλγο, πολιτικό μηχανικό John Beernaerts πριν από 13 χρόνια. Οραματίστηκε ένα γιγαντιαίο, πολύπλοκο εσωτερικό χώρο καταδύσεων, γεμάτο από υποβρύχιες σήραγγες. Aυτό που o Beernaerts είχε κατά νου, ήταν ένας βυζαντινός λαβύρινθος και αυτό είναι ουσιαστικά η Nemo 33. Είναι ο τύπος της πισίνας που μπορείτε να χαθείτε σε περίπτωση που δεν είστε προσεκτικοί!

Γιατί το νερό στην πισίνα είναι 33 βαθμούς Κελσίου; Το όραμα του John ήταν να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα προσομοιώνει καταδύσεις στην Καραϊβική. Ένιωθε ότι αυτού του είδους η εμπειρία θα είναι αυτό που ντόπιοι και τουρίστες θα θέλουν περισσότερο, και δεδομένου του αριθμού των επισκεπτών, φαίνεται να έχει μαντέψει σωστά. Από το 2004, πάνω από 100.000 αυτοδύτες έχουν επισκεφθεί το Nemo 33.

 

Πηγή

Advertisement