ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο ιδρυτής της μπύρας Corona άφησε με τη διαθήκη του 200 εκατ. ευρώ σε 80 συγχωριανούς του

Advertisement

80 κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην Ισπανία έγιναν εκατομμυριούχοι (όλοι τους) με τον πιο παράξενο τρόπο. Ειδικότερα, ο ιδρυτής και δισεκατομμυριούχος της μπύρας Corona, που καταγόταν από το χωριουδάκι Cerezales del Condado της Ισπανίας και ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο σε ηλικία 99 ετών, άφησε με τη διαθήκη του στους συγχωριανούς του το ποσό των 197,61 εκατ. ευρώ! Αυτή τη στιγμή το χωριό αριθμεί 80 κατοίκους και ο καθένας του κληρονομεί 2,34 εκατ. ευρώ! Ο ιδρυτής της μπύρας Corona άφησε με τη διαθήκη του 200 εκατ. ευρώ σε 80 συγχωριανούς του - Εικόνα 2 Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου είναι απίστευτη, αν σκεφτεί κανείς πως στην ηλικία των 14 εγκατέλειψε το σχολείο γιατί οι γονείς του δεν είχαν λεφτά για να πληρώσουν τα δίδακτρα. Ο ιδρυτής της μπύρας Corona άφησε με τη διαθήκη του 200 εκατ. ευρώ σε 80 συγχωριανούς του - Εικόνα 3 Ο ιδρυτής της Corona, εγκαταστάθηκε στο Μεξικό και άρχισε να εργάζεται για την ζυθοποιία ως αποθηκάριος, αφού ο θείος της γυναίκα του εργαζόταν εκεί. Εντούτοις, οι βλέψεις του ήταν πολύ μεγαλύτερες, με συνέπεια ύστερα από 20 χρόνια να γίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Ο Φερνάντεζ, μάλιστα, έγινε και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι το 2005, όταν και συνταξιοδοτήθηκε. Ο ιδρυτής της μπύρας Corona άφησε με τη διαθήκη του 200 εκατ. ευρώ σε 80 συγχωριανούς του - Εικόνα 4

Ο ίδιος είναι δημοφιλής για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και για το γεγονός πως ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του, με τον πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος να τον τιμά για τα φιλανθρωπικά του έργα και ειδικότερα για τις προσφορές του σε νέους με ειδικές ανάγκες. Πέρα από τα εκατομμύρια που άφησε στους κατοίκους του χωριού, ο Φερντάντεζ είχε δημιουργήσει το Ίδρυμα «Cerezales Antonino y Cinia» στη γενέτειρά του το 2009, με το οποίο στήριζε την αγροτική πρωτοβουλία και καινοτομία.

Ο ιδρυτής της μπύρας Corona άφησε με τη διαθήκη του 200 εκατ. ευρώ σε 80 συγχωριανούς του - Εικόνα 5

Εκτός από το ατομικό ποσό που άφησε στον καθένα, το χωριό θα αποκτήσει ολοκαίνουργιο πολιτιστικό κέντρο αλλά και ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, όπου από αυτό θα ωφεληθούν 300 εργαζόμενοι.
Πηγή

Advertisement