ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ηλίας Μαμαλάκης: «Με τρόμαξε η φυλακή. Είπα πως μόλις νιώσω άβολα θα φύγω την ίδια στιγμή»

Advertisement

Ο Ηλίας Μαμαλάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ “Η ζωή είναι στιγμές” και αναφέρθηκε στη στιγμή που τον συγκλόνισε, όταν επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ.

Ηλίας Μαμαλάκης: Επισκέφθηκε τη φυλακή και κόλλησα

“Η μεγάλη δραστηριότητα μου στην τηλεόραση τελείωσε τον Ιανουάριο του 2011. Τότε, δέχθηκα ένα τηλέφωνο από μια φίλη μου πια που ήταν υπεύθυνη του δημιουργικού των κοινοτήτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ. Μου είπε πως οι φυλακισμένες θέλουν να με γνωρίσουν. Εγώ τρόμαξα με τη φυλακή και της είπα πως θα έρθω, αλλά τη στιγμή που θα νιώσω άβολα θα σηκωθώ να φύγω. Πήγα και κόλλησα. Οι κοινότητες είναι πάνω από 37. Έχουν δύο μπελάδες αυτά τα παιδιά, είναι φυλακισμένα και προσπαθούν να απεξαρτηθούν από τις ουσίες”.

Ηλίας Μαμαλάκης: Οι κρατούμενες δεν είναι καθάρματα, δεν είναι απόκληροι της ζωής. Ολίσθησαν για κάποιο λόγο

Μια από τις διαδικασίες που τον ενόχλησαν ήταν εκείνη που γνωρίστηκε με τις κρατούμενες και εξαιτίας αυτού θέλησε να δημιουργήσει μια φιλική ατμόσφαιρα.

“Μπαίνω μέσα σε ένα σαλονάκι και γίνεται η γνωστή διαδικασία που γνωρίζεσαι. Ίσως έχει μια ψυχολογική βάση, αλλά εγώ δεν το αντέχω αυτό το πράγμα. Τις σταματάω και τους λέω θα γνωριστούμε σιγά σιγά. Τους είπα πως με λένε και ότι είχα μια απώλεια και ξαφνικά γινόμαστε μια φιλική παρέα. Δεν είναι καθάρματα, δεν είναι απόκληροι της ζωής. Ολίσθησαν για κάποιο λόγο, φταίει η οικογένεια, ο έρωτας. Είναι καλοντυμένες, μοιράζονται τις δουλειές. Εγώ μπήκα στην κουζίνα και μαγείρεψα μαζί τους, γιατί το φαγητό εκεί είναι η μόνη διέξοδος χαράς”, υπογράμμισε ο κ. Μαμαλάκης.

Κλείνοντας, ο Ηλίας Μαμαλάκης ανέφερε πως έφτιαξε ένα διαιτολόγιο, το οποίο εκείνες ακολούθησαν, αλλά και μια προσομοίωση εστιατορίου.

 

Advertisement